default-image

Κουκ: Αρχαιολόγος & ανθρωπολόγος "σαρώνουν" την περιοχή -vid

Κρήτη
Κουκ: Αρχαιολόγος & ανθρωπολόγος "σαρώνουν" την περιοχή -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρά τμήματα οστών έχουν φέρει στο φως οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, στελέχη ιδιωτικής εταιρίας ιατροδικαστικών ερευνών η οποία έχει επιστρατευτεί από την οικογένεια του Στήβεν Κούκ ώστε να συνεισφέρει με την εμπειρία και τα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτει στην έρευνα των ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Πρόκειται για τη Cellmark Forensic Services που θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου της.

Διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, συνεργάζεται στενά με τη βρετανική αστυνομία και διαθέτει ειδικό τμήμα για την αναψηλάφηση ανεξιχνίαστων υποθέσεων. Το κόστος για τη συμμετοχή Αρχαιολόγου και Ανθρωπολόγου στις έρευνες καλύπτει η οικογένεια του άτυχου 20χρονου που ζητά εναγωνίως απαντήσεις.

"Ανασύρουμε κάποια μικρά αντικείμενα, αλλά χρειάζεται να μάθουμε τι είναι αυτά τα αντικείμενα και εναπόκειται στους αρμόδιους ιατροδικαστές να τα συναρτήσουν και να ανακοινώσουν τι είναι αυτό που προστίθεται στη έρευνα" τόνισε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV ο επικεφαλής του κλιμακίου των βρετανικών αστυνομικών Gary Mc Ιntyre.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Νέα ευρήματα στο πηγάδι

Τα νεώτερα ευρήματα προέκυψαν από την σάρωση του περιβάλλοντα χώρου του πηγαδιού όπου οι εργάτες είχαν εναποθέσει λάσπη και σκουπίδια που έκρυβαν την ύπαρξη του ανθρώπινου σκελετού.

Ακολούθησε η είσοδος στο πηγάδι όπου πλέον επικεντρώνονται οι προσπάθειες των ερευνητών, με ιδιαίτερη προσοχή εξαιτίας τη διαμόρφωσης του χώρου και της συνεχούς εισροής υδάτων.

"Μπήκαμε στο πηγάδι, κοιτάζουμε στο εσωτερικό του, το αξιολογούμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε πως λειτουργεί. Έτσι ώστε να κάνουμε ότι απαιτείται. Δεν θα αποφασίσω εγώ. Η Αρχαιολόγος και ο Ανθρωπολόγος θα εκτιμήσουν αν μπορούν να εργαστούν σε αυτό το περιβάλλον, αν μπορούν να περισυλλέξουν από τον πυθμένα οτιδήποτε που να έχει αξία" σημειώνει ο κ.Mc Ιntyre.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη προέκυψαν κάποια πρώτα ευρήματα από την ανασκαφή στον πυθμένα, ωστόσο προέχει η ανάσυρση τους στη επιφάνεια, όπου γίνεται επεξεργασία και  αξιολόγηση τους , για να διαπιστωθεί αν έχουν άμεση συνάρτηση με την υπόθεση εξαφάνισης του Στήβεν Κούκ.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής των ερευνών τα στοιχεία παραδίδονται στις τοπικές ιατροδικαστικές και αστυνομικές αρχές που έχουν την ευθύνη της έρευνας, στην οποία οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να συνεισφέρουν κάθε δυνατό στοιχείο.  

"Διαρκώς εκτιμούμε ό,τι ανασύρουμε.Ανασύρουμε πράγματα, αλλά για το αν έχουν κάποια αξία δεν βιαζόμαστε να αποφανθούμε. Τα συνεκτιμούμε όλα με την βοήθεια των τοπικών ιατροδικαστών " τόνισε ακόμη ο επικεφαλής του κλιμακίου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

Φωτογραφία : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News