Ειδήσεις

Κρήτη: Αστυνομικοί "έγιναν" αγοραστές & έπιασαν τον κλέφτη

Κινήθηκαν έξυπνα ευέλικτα και τον τσάκωσαν. Ο λόγος για αστυνομικούς του Ρεθύμνου που έπειτα από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να τη «φέρουν» και οι ίδιοι στον 41χρονο δράστη προσποιούμενοι ότι ήταν δήθεν αγοραστές αντικειμένων που είχαν κλαπεί.

Κινήθηκαν έξυπνα ευέλικτα και τον τσάκωσαν. Ο λόγος για αστυνομικούς του Ρεθύμνου που έπειτα από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση όχι μόνο εντόπισαν αλλά κατάφεραν να τη «φέρουν» και οι ίδιοι στον 41χρονο δράστη προσποιούμενοι ότι ήταν δήθεν αγοραστές αντικειμένων που είχαν κλαπεί.

Αποτέλεσμα ήταν να πάνε στο ραντεβού με πολιτική ενδυμασία  μαζί με το θύμα το οποίο στην μεταξύ τους συνάντηση αμέσως αναγνώρισε τον δράστη που τελικά συνελήφθη.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στο γεγονός ότι ο πωλητής ήταν το άτομο που κρύβονταν πίσω από  κλοπές που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές των δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου ,με μέρος των κλοπιμαίων , κυρίως αγροτικών μηχανημάτων, να διατίθενται  στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 41χρονου ημεδαπού, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο ίδιος είχε αφαιρέσει γεωργικά μηχανήματα και διάφορα εργαλεία και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Ειδικότερα, την 09-10.03.2017 σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, διάφορα γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία (σκαπτικό μηχάνημα, θεριστικό μηχάνημα, ηλεκτροσυγκόλληση, κομπρεσέρ αέρος, 2 πλυστικά μηχανήματα κ.α.) συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 41χρονος διέπραξε τη παραπάνω κλοπή και στη συνέχεια διέθεσε προς πώληση μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, μέσω διαδικτύου.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε με τον 41χρονο προχθές (21.03.2017) το πρωί, προκειμένου να πωλήσει ένα από τα παραπάνω αφαιρεθέντα γεωργικά μηχανήματα,  αυτό αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ενώ ο 41χρονος συνελήφθη.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου σε οικίες που διατηρεί ο 41χρονος σε περιοχές των Δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?      2 γεωργικοί ελκυστήρες (τρακτέρ),

?      2 αλυσοπρίονα,

?      3 ηλεκτρικά τριβεία,

?      σκαπτικό μηχάνημα (φρέζα)

?      ηλεκτροσυγκόλληση,

?      πλυστικό μηχάνημα,

?      χορτοκοπτικό μηχάνημα,

?      ελαιοραβδιστικό,

?      μια κάννη πολεμικού τυφεκίου.

Μέρος των παραπάνω αντικειμένων αναγνωρίστηκε από τον 40χρονο και του αποδόθηκαν.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα 27-29.01.2017  είχε διαπράξει ακόμα μια κλοπή από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, αφαιρώντας σκαπτικό μηχάνημα (φρέζα) το οποίο βρέθηκε στην οικία του, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Σχόλια