Ειδήσεις

Πως κερδίζετε χρήματα και ενέργεια με έναν ηλιακό

Οικονομία και ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα, μια ορθή επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα, ζεστό νερό στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα θερμοσίφωνα νέας τεχνολογίας, με ποιοτικό και αποδοτικό σύστημα  και, έτσι, να εξοικονομήσετε από 40%-80% τόσο σε χρήματα, όσο και σε ενέργεια.

Οι ηλιακοι θερμοσιφωνες αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια για τη δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού, συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση άλλων μορφών ενέργειας, οι οποίες εκτός από το υψηλό κόστος έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Πώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Αναλογιστείτε πώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μειώνεται κατά περίπου τριάντα τόνους ενώ κάθε φορά που πραγματοποιείτε το ντους σας με νερό από τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στην ατμόσφαιρα εκλύονται τρία κιλά διοξείδια του άνθρακα λιγότερα.

Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού πρέπει να γίνεται με βάση τα άτομα που θα καταναλώνουν ζεστό νερό. Η διεθνής πρακτική συνιστά 40 λίτρα ανά άτομο. Ενδεικτικά λοιπόν έχουμε:

Σχόλια