default-image

Η "μητέρα Τερέζα"της Κρήτης προσφέρει γεύματα σε μαθητές vid

Κρήτη
Η "μητέρα Τερέζα"της Κρήτης προσφέρει γεύματα σε μαθητές vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου η αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV ότι επί 6 μήνες μένουν χωρίς πρωινό τα παιδιά που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα  του δήμου για το σχολικό δεκατιανό. Το θέμα επιβεβαίωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πολίτικης υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στην αλλαγή του νόμου για τις δημοπρασίες και την εμπλοκή του διαγωνισμού.

Την ώρα που η δημοτική αρχή  δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε γιατί σιώπησε επί 6 μήνες με δεδομένο ότι 225 παιδιά έπαψαν να λαμβάνουν το πρωινό τους, όπως επίσης  και γιατί δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές όπως η διανομή μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, ο αντιδήμαρχος οικονομικών με παρέμβαση του για το θέμα στο Ράδιο 9,84 απέφυγε στην ουσία να απαντήσει  επιμένοντας ότι είναι πρόβλημα διαχείρισης.

 ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΛΟΤΖΙΑ "ΤΡΕΧΕΙ'' ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Εθελόντρια παρέχει 600 μερίδες δεκατιανού

Την ίδια  στιγμή πάντως και δίχως οποιαδήποτε άλλη σκέψη πέρα από το να βοηθήσει παιδιά που αδυνατούν να έχουν έστω και ένα κουλούρι μαζί τους στο σχολείo, η 53χρονη Μαρία Βρυθιά από το Ηράκλειο ως εθελόντρια καθημερινά παρέχει 600 μερίδες δεκατιανού γεύματος.

Τα πρωινά όπως λέει από τις 6 συγκεντρώνει τα  προϊόντα από φούρνους και αμέσως μετά τα πηγαίνει σε τρία σχολεία της πόλης απ' όπου αθόρυβα και χωρίς κραυγές, τα παιδιά τα λαμβάνουν στα χέρια τους.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών δήλωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα γιατί σε τυχόν τροφικές δηλητηριάσεις θα έχει ευθύνη από μη πιστοποιημένα και ελεγμένα προϊόντα αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό αφορά και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Εκείνο δε που δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά είναι η δημόσια τοποθέτηση του ίδιου του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ο οποίος  τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ τα πρωινά είχαν εντελώς σταματήσει, σε συνέντευξή του είχε δεσμευτεί ότι οι μερίδες θα αυξάνονταν και θα έφταναν τις 500 , δίχως καμία αναφορά στο ότι το πρόγραμμα δύο μήνες πριν είχε τιναχθεί στον αέρα.  

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλικιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News