default-image

Τρομοκρατική επίθεση στο Bρετανικό Kοινοβούλιο (video-pics)

Κόσμος
Τρομοκρατική επίθεση στο Bρετανικό Kοινοβούλιο (video-pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πανικό σκόρπισαν στον Λονδίνο τρομοκρατικές επιθέσεις το μεσημέρι της Τετάρτης. Πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο περιστατικά. Το ένα αφορά πυροβολισμούς έξω από το Κοινοβούλιο. Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο και ο δράστης δέχθηκε πυρά από την αστυνομία.

Ένας άνδρας γύρω στα 40 είναι το πιθανότερο ο δράστης σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, παρόλα αυτά η αστυνομία εξετάζει όλα τα σενάρια, παρόλα αυτά θεωρεί απίθανο να υπάρχει και συνεργός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Παράλληλα αυτοκίνητο παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους στη γέφυρα του Ουέστμινιστερ. Ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων αναφέρει ότι αστυνομικός δέχθηκε επίθεση.

Ειδικότερα, ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε, ένας φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε από πυρά της αστυνομίας, μία γυναίκα σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν το απόγευμα μπροστά στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, που αποκλείστηκε, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίντινγκντον, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, μία γυναίκα σκοτώθηκε στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο Press Association, επικαλούμενο έναν γιατρό, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τέσσερις νεκροί 20 τραυματίες

Ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

Όπως τόνισε, ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύεται ότι βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός.

Ένα αυτοκίνητο πέρασε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας πολίτες και αστυνομικούς. Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αστυνομικός νεκρός

Ένας αστυνομικός είναι μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου, μετέδωσε το BBC επικαλούμενο έναν βουλευτή ο οποίος προσπάθησε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό. Συνάδελφοι του τελευταίου πυροβόλησαν τον ένοπλο, ακριβώς έξω από το κοινοβούλιο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις Γάλλοι μαθητές είναι μεταξύ των τραυματιών. Πρόκειται για τρία παιδιά ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Δύο δράστες πιστεύεται ότι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο, ανέφερε δημοσιογράφος του BBC σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα νερά του Τάμεση

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση που διαπράχθηκε σε μια γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα.

«Μια γυναίκα ανασύρθηκε από το νερό κοντά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ζωντανή, με σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Της προσφέρεται πολύ επείγουσα ιατρική περίθαλψη τώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Κατά τον ίδιο, η γέφυρα έχει κλείσει για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων και αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοινώνει

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό σήμερα ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από μια επίθεση την οποία η Σκότλαντ Γιαρντ περιέγραψε ως τρομοκρατική ενέργεια.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και θέσαμε πολλά νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού καθώς συνεχίζουμε να αντιδρούμε σε αυτό το συμβάν», ανέφερε η Πολίν Κρέινμερ, επιχειρησιακή υποδιευθύντρια της υπηρεσίας ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8ygΝωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.

Το BBC μεταδίδει ότι ένα ύποπτο όχημα εντοπίστηκε έξω από τη Βουλή και άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.

Ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από ισχυρούς κρότους και ένας φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Ασφαλής η Τερέζα Μέι

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένας άνδρας φέρεται ότι σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο από πυρά αστυνομικών, ανέφερε στέλεχος της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της.

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί.

Υπάλληλος της Βουλής είδε δύο ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες, κάτι όμως που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη.

Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό ένοπλης βίας. «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βία - αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter.

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.

Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News