Ειδήσεις

Κρήτη: Βαρομετρικό χαμηλό σήμερα, ο καιρός την 25η Μαρτίου

Το βαρομετρικό χαμηλό έφθασε στην Κρήτη με μύρια χαρακτηριστικά του τις βροχοπτώσεις μικρής ωστόσο έντασης

Βροχερό το σκηνικό σήμερα στην Κρήτη με τους κατοίκους του νησιού να ξυπνάνε στις περισσότερες περιοχές αντικρίζοντας,  αντί για τον ήλιο των τελευταίων ημερών, βροχή σε συνδυασμό με μία μουντή εικόνα.

Το βαρομετρικό χαμηλό έφθασε στην Κρήτη με μύρια χαρακτηριστικά του τις βροχοπτώσεις μικρής ωστόσο έντασης και το οποίο θα παραμείνει έως και το απόγευμα οπότε και αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού αρχής γενομένης από τα δυτικά.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός  "εκτός από τη βροχή σε κάποιες περιοχές της Κρήτης κυρίως στα ανατολικά διαμερίσματα θα επικρατήσουν σήμερα νοτιάδες λόγω και της έλευσης της αφρικανικής σκόνης γεγονός που ανεβάζει τη θερμοκρασία σε επίπεδα υψηλότερα από τα φυσιολογικά".

Από αύριο Πέμπτη ωστόσο ο καιρός θα είναι καλύτερος με πρωταγωνιστή τον ήλιο και σχετικά υψηλες θερμοκρασίες σε όλο το νησί.

"Η λιακάδα θα  κάνει ξανά την εμφάνισή της ενώ από άποψη θερμοκρασιών ενώ σήμερα ο υδράργυρος φθάνει τους 16-17 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος θα ανέβει στους 20 βαθμούς ενώ περισσότερη ζέστη θα κάνει στις νότιες περιοχές όπως Τυμπάκι, Παλαιόχωρα και Ιεράπετρα όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 22-23 βαθμούς κελσίου," υπογραμμίζει ο κ. Αρνιακός.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού, σκορπώντας χαρά σε όλους  όσοι έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίου το ερχόμενο Σάββατο.  

Ο καιρός θα είναι γλυκός και θα σταθεί σύμμαχος τόσο εκείνων που θα παρελάσουν όσο και των θεατών που θα παρακολουθήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις.

Τι να περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα

Ο κ. Αρνιακός πάντως ξεκαθαρίζει ότι ο χειμώνας για τους Κρητικούς μπορεί να  ανήκει στο και τυπικά παρελθόν μην αποκλείοντας  ωστόσο την ύπαρξη και νέων βροχοπτώσεων μέχρι να τελειώσει ο μήνας.

"Ας μην βιαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα σίγουρα θα υπάρξει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες ενώ αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για την Κρήτη είναι ότι θα υπάρξουν κάποιες βροχές, ποτιστικές που θα κάνουν καλό στις αγροτικές καλλιέργειες ,αλλά όχι μεγάλης έντασης."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια