default-image

Κρήτη: Παιδιά νηστικά για έξι μήνες στα σχολεία (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Παιδιά νηστικά για έξι μήνες στα σχολεία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοινωνική Πολιτική του Δήμου Ηρακλείου για τους μαθητές άπορων οικογενειών έμεινε στα χαρτιά! Και αυτό γιατί, το δωρεάν πρωινό μπήκε στην «κατάψυξη» για εκατοντάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Και όμως αυτό συμβαίνει, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, με τα παιδιά άπορων οικογενειών να μένουν νηστικά στα σχολεία, με τη Λότζια να αποδίδει το πρόβλημα και την τεράστια καθυστέρηση σε εμπλοκές που υπήρξαν στη διαγωνιστική διαδικασία λόγω αλλαγών του σχετικού νόμου καθώς και στα εμπόδια που υπήρξαν με τον ανάδοχο κατά την κατακύρωση του διαγωνισμού.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_29ndocu0/

Εκ του αποτελέσματος όμως η ζημιά έγινε με… θύματα μαθητές σχολείων.

Εδώ και 6 μήνες, 325 μαθητές δε λαμβάνουν δεκατιανό, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση της Μαρίας Καναβάκη ότι χάθηκε… μερικώς η σχολική χρονιά για το δωρεάν πρωινό!

«Φωτεινό» παράδειγμα στα όσα συμβαίνουν είναι η χορηγία γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος προσφέρει κάθε μέρα δωρεάν 100 πρωινά σε παιδιά!

Και επειδή το… πάθημα έγινε μάθημα, η Μαρία Καναβάκη δηλώνει ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου διαγωνισμό για το επόμενο σχολικό έτος!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News