default-image

Συμβασιούχοι: Κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους!

Κρήτη
Συμβασιούχοι: Κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους του Ηρακλείου  για την αποκομιδή απορριμμάτων, κανένας υπάλληλος δε θα εργαστεί, αυτή ήταν η απόφαση μετά το τέλος της συνεδρίασης λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης των συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου.

Παρά τις ενθαρρυντικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, οι εργαζόμενοι δεν πείστηκαν ότι θα πληρωθούν, αφού σύμφωνα με τους ίδιους δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο για το αντίθετο που να τους εξασφαλίζει ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.

Ωστόσο μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στ. Βοριάς με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινό, ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να του διαβεβαιώσει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται κανονικά.

"Φλέγεται" η υπηρεσία καθαριότητας

Τη δυσάρεστη είδηση της απόλυσης πήραν εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου που ενημερώθηκαν ότι μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Το πρωί της Τρίτης μάλιστα συγκεντρώθηκαν και πάλι στη μάντρα του δήμου όπου διαμαρτυρήθηκαν καθώς θα βρεθούν ουσιαστικά «στο δρόμο».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: "ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ "ΠΑΡΤΕ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ"!

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr η κα Διακαντώνη «με ενημέρωσαν ότι θα πάρω τα ρεπό και τις άδειές μου και ότι απολύομαι. Δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό. Υπάρχουν διαμαρτυρίες και οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι για την κατάσταση αυτή».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 7 το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός διαβεβαίωσε με δηλώσεις ότι ο δήμος Ηρακλείου δε θα προβεί σε απολύσεις των συμβασιούχων της καθαριότητας. Ξεκαθάρισε ότι «ο Δήμος δεν πρόκειται να απολύσει συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας, μέχρι να κριθεί η ισχύς του επίμαχου νόμου».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_y7wiw64y/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News