default-image

Ο ΟΦΗ, η θεωρία των "πόλων" και το αύριο

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ, η θεωρία των "πόλων" και το αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούγοντας τον Γιάννη Πολεμαρχάκη να αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα θέματα της τρέχουσας σεζόν του ΟΦΗ, συμφωνούσες ή όχι, μπορούσες να καταλάβεις περισσότερα που έχουν παίξει ρόλο στη βαθμολογική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

Καταλάβαινες ότι η συνοχή των κρίκων της αλυσίδας που αφορούν την ίδια την ομάδα, δεν είχαν την επικοινωνία που άρμοζε στην περίσταση, καθώς δεν μπορούσε να «αφομοιωθεί» σε αυτό το «ένα» που κάνει θαύματα στο ποδόσφαιρο.

Καταλάβαινες τη δυσκολία των ανθρώπων που ανέλαβαν να ηγηθούν της επανεκκίνησης του ΟΦΗ με κάθε φιλοτιμία, ότι έχουν βρεθεί σε ένα περιβάλλον πρωταθλήματος που δεν συνάδει με τα οραματικά τους ήθη.

Αν βάζαμε την ομάδα στον πόλο υπεροχής, στον έναν ή στον άλλο δηλαδή, θα ήταν άλλη η τύχη, είπε κάποια στιγμή ο πρόεδρος, περιγράφοντας με παραστατικά λόγια το ίδιο το περιβάλλον της διοργανώτριας.

Καταλάβαινες δηλαδή ότι θα ήταν αλλιώς, αν ακόμη και με αυτή την ομάδα που «έχασε το τρένο από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές», έχοντας έναν δυναμό προώθησης που απολαμβάνουν άλλες "εκλεκτές", οι διαφορές δεν θα ήταν στους 14 βαθμούς, αλλά σε θέση διεκδίκησης.

Ο ΟΦΗ δεν έχει καν απολαύσει προνόμια, που είδαμε να έχουν πρώην πλέον ανταγωνιστές του, ακόμη και σε παιγνίδια που έγιναν στην Κρήτη. Το είδαμε και με τα δικαιοδοτικά όργανα της Football League στην «γαργάρα» της υπόθεση Ντουρμισάι - Λαμία.

Η θεωρία των πόλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μοιάζουν με τη θεωρία των χορδών, διότι απλά δεν είναι ορατοί στο απλό μάτι. Ωστόσο η σοφία της εμπειρίας, δείχνει πως σε μια τέτοια περίσταση, χρειάζεσαι πιο προχωρημένα εργαλεία για να έχεις πιθανότητες να επιτύχεις. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ομάδα - ομαδάρα.

Ήδη έχουν επιλέξει, παρατήρησε ο Πολεμαρχάκης και δεν έχει άδικο, αφού είναι φως φανάρι, το όλο πράγμα από τον μετασχηματισμό των χρωμάτων στις δυνάμεις που μπορούν να έχουν την επιρροή στη μικρή διοργανώτρια.

Φυσικά οι αναφορές σε Νιόπλια και Λαμπράκη, αποτελούν εκτιμήσεις του προέδρου. Οι δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν τον ΟΦΗ της τρέχουσας σεζόν, σίγουρα δεν θα αποδέχονται τις προεδρικές αιτιάσεις και έχουν να αντιτάξουν τα δικά τους επιχειρήματα. Προστρέχουμε ωστόσο στην πρώτη παρατήρηση, για την έλλειψη συνεκτικότητας στους βασικούς κρίκους της αλυσίδας…

Τώρα τι άλλο μπορεί να έχει σημασία από το τώρα και ο αύριο; Οι παράγοντες που μπήκαν σε ένα χώρο με καθαρές ιδέες, διαπιστώνουν ότι είναι δύσκολο να επιτύχουν με σκέτο ρομαντισμό.

Η πρώτη παραδοχή του προέδρου, για διάθεση παραχώρησης της ιδιοκτησίας, αποτελεί τη μεγάλη παραδοχή, ως απόσταγμα της ποδοσφαιρικής τους τριβής με πρόσωπα και γεγονότα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα…

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑΜΕΙΟ!

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σεζόν που τρέχει για τον ΟΦΗ, είναι ότι μόλις στο πρόσφατο παιγνίδι με τα Τρίκαλα, η εκκαθάριση των εισπράξεων από τα εισιτήρια, ανέδειξε διαθέσιμο ποσό χρημάτων να πληρωθούν τα έξοδα διαιτησίας και να μείνει και κάτι τις στο ταμείο της ΠΑΕ. Μέχρι αυτό το σημείο, σε όλα τα ματς πρωταθλήματος στο Γεντί Κουλέ, η διοίκηση του ΟΦΗ (βλέπε πρόεδρος), έβαζε από τη τσέπη να πληρωθούν οι διαιτητές. Και το γήπεδο είχε κόσμο πολύ!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News