Ειδήσεις

Κρήτη: Έφθασε η... ώρα για τον σεκιουριτά που "ξάφριζε" ΑΤΜ

Στο εδώλιο ο 47χρονος που κατηγορείται ότι αφαίρεσε από ΑΤΜ τραπεζών των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου συνολικά 703.542 ευρώ. 

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει τη Τετάρτης, εκτός απροόπτου, η υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού μεγαλύτερου του 1.300.000 ευρώ, την οποία φέρεται να διέπραξε υπάλληλος εταιρίας security, στην Κρήτη, πριν από λίγα χρόνια. 

Ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε υπεξαιρέσει περισσότερα από 700.000 ευρώ από δεκάδες ΑΤΜ μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση χρόνου, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, έχοντας ως συγκατηγορούμενούς του τρεις ακόμη υπαλλήλους της εταιρίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ  

Ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας στην εταιρία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών. Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκησε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος κατηγορείται ότι αφαίρεσε σταδιακά από ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου συνολικά 703.542 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ , ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Και μπορεί ο 47χρονος να κατηγορείται ότι άρπαξε σταδιακά περισσότερα από 700.000  ευρώ σε ενάμιση χρόνο, ωστόσο σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μέσα σε μια ημέρα βρέθηκε να έχει υπεξαιρέσει περίπου 530.000 ευρώ: Ειδικότερα, τον Μάιο του 2015, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του στην εταιρία security, το ποσό των 534.292 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο διακόπηκε για τις 22 Μαρτίου λόγω της αποχής που κήρυξε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του δικηγόρου, Γιώργου Τζατζαράκη. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια