default-image

Συντυχάκης: Τεράστια τα κενά στην Ψυχιατρική του ΓΝΧ

Κρήτη
Συντυχάκης: Τεράστια τα κενά στην Ψυχιατρική του ΓΝΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης .

Όπως αναφέρει:

Ενώ μεσολάβησε ο προβλεπόμενος χρόνος που απαιτείται, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, για να απαντήσει ο υπουργός στην ερώτηση που του κατατέθηκε από το ΚΚΕ 27/1/2017 για τα χρόνια προβλήματα στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ», αυτό δεν έγινε. Είναι επίσης γνωστό ότι το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία.

Η ραγδαία συρρίκνωση της δημόσιας - δωρεάν ψυχικής υγείας και η παράδοση αυτής στην ιδιωτική κερδοσκοπία με βάση και το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, σε συνδυασμό με την έξαρση των ψυχικών ασθενειών σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, καθιστούν τη λειτουργία των ψυχιατρικών κλινικών και δημόσιων δομών, άκρως απαραίτητη για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των ψυχικά ασθενούντων και των οικογενειών τους.Παρ' όλα αυτά, η λειτουργία της Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Έχοντας υπόψη,

α) τα τεράστια κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και την απουσία προσωπικού ασφαλείας.

β) την απουσία τμήματος Οξέων Περιστατικών, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό,

γ) την ακαταλληλότητα του κτιρίου της κλινικής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό ασφαλείας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Τη δημιουργία τμήματος οξέων περιστατικών για την κάλυψη του συνόλου των αυξημένων αναγκών. Την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων, ως αναγκαία προϋπόθεση για την αναβάθμιση και διάθεση ενός σύγχρονου, ικανού και ασφαλούς χώρου λειτουργίας της κλινικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News