default-image

Κοινωνικός Τουρισμός: η πρώτη "σφαγή" για δωρεάν διακοπές

Κρήτη
Κοινωνικός Τουρισμός: η πρώτη "σφαγή" για δωρεάν διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναρτήθηκαν οι πρώτοι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού αλλά ήδη τα πρώτα χαμόγελα «πάγωσαν» αφού πολλοί μένουν εκτός και λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες. Δυστυχώς οι θέσεις είναι λιγοστές και οι ενδιαφερόμενοι χιλιάδες, καθώς χρήματα για διακοπές δεν υπάρχουν.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr 33χρονηΗρακλειώτισσα μητέρα δύο παιδιών«είδαμε τους προσωρινούς πίνακες και δεν βρισκόμαστε ανάμεσα στα ονόματα. Έχουμε μια μικρή ελπίδα αλλά δεν νομίζω να είμαστε μέσα στους τελικούς πίνακες. Άρα "αντίο διακοπές για φέτος!" γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να φύγουμε έστω και για λίγες μέρες χαλάρωσης λόγω οικονομικών δυσκολιών. Βλέπετε προέχουν τα έξοδα, οι λογαριασμοί και η εξόφληση χρεών!».

Πάντως σε ότι αφορά στη διαδικασία  επειδή όσοι υπέβαλαν για πρώτη φορά φέτος διαδικτυακά την αίτηση και χάθηκαν στα χιλιάδες ονόματα των προσωρινών πινάκων που μάλιστα δεν είναι σε αλφαβητικά σειρά, υπήρξαν διευκρινίσεις. Όπως απάντησαν στο neakriti.gr από τον τοπικό ΟΑΕΔ « η διαδικασία για να καταλάβουν οι πολίτες αν έχουν "μπει" στους προσωρινούς πίνακες δεν είναι τόσο δύσκολη. Αρκεί να μπουν στη σελίδα με τον κλειδάριθμο που τους έχει δοθεί ή τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήραν όταν έκαναν την αίτηση. Έτσι θα βρουν το αποτέλεσμα στη δική τους αίτηση. Αυτή τη στιγμή τα ονόματα δεν έχουν αλφαβητική σειρά, αλλά ίσως στους οριστικούς αυτό να αλλάξει».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ, ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Βέβαια οι διαδικασίες αυτές δεν είναι και τόσο εύκολες για μεγαλύτερους σε ηλικία δικαιούχους ή εργαζόμενους που δεν χρησιμοποιούν συχνά το διαδίκτυο.

Καθυστέρησε δραματικά

Πολλά ήταν και τα παράπονα καθώς η διαδικασία καθυστέρησε φέτος δραματικά και φτάσαμε ήδη στην αρχή της άνοιξης να μην έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Από τον τοπικό ΟΑΕΔ τονίζεται «φέτος πράγματι καθυστέρησε η διαδικασία γιατί προηγούνται τα προγράμματα απασχόλησης και μετά σειρά έχει ο Κοινωνικός Τουρισμός. Η διαδικασία απαιτεί ακόμα και τώρα χρόνο καθώς πρώτα θα κατατεθούν οι ενστάσεις και μετά θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες. Δεν ξέρουμε λοιπόν ακόμα πότε θα μάθουν οριστικά οι δικαιούχοι ότι μπήκαν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού».

Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και χιλιάδες πολίτες που ήλπιζαν στο όνειρο των δωρεάν διακοπών έσπευσαν να ελέγξουν αν βρίσκονται ανάμεσα στα ονόματα των τυχερών.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News