default-image

Σας στηρίζουμε αλλά πρέπει να απολυθείτε

Κρήτη
Σας στηρίζουμε αλλά πρέπει να απολυθείτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοήτευση των συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου καθώς οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη τους αναφορικά με τα εργασιακά πέφτουν στο κενό όπως οι ίδιοι λένε.

Ο Δήμος εφαρμόζοντας  την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βγάζει τμηματικά εκτός εργασίας όλους όσοι συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας.

Ήδη τα ονόματα των πρώτων 13ων ατόμων που θα απολυθούν μόλις πάρουν και τα ρεπό τους ανακοινώθηκαν. Ακολουθούν άλλοι 17 στις 22 Απριλίου, ενός ο κύκλος κλείνει με ακόμα 50 εργαζόμενους στις 7 Μαΐου, λέει στο Ράδιο 9,84 ο εργάτης στην καθαριότητα  Μανόλης Κιρκάκης.

''Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Δεν ζητάμε καρέκλες αλλά δουλειά και να μας στηρίξουν όπως υποσχέθηκαν διαμηνύει.

Σ.Βοργιάς: Ζητήσαμε την παρέμβαση των βουλευτών για τους εργαζόμενους

Παρά τη μαραθώνια συνάντηση τους με το Δήμαρχο Ηρακλείου οι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τίποτα άλλο εκτός της ρητορικής δέσμευσης πως η Δημοτική Αρχή τους στηρίζει και η νομική υπηρεσία ψάχνει αν και γνωρίζει εδώ και ημέρες την εξέλιξη και έχει δρομολογήσεις και την ανανέωση του προσωπικού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενήμεροι για τις εξελίξεις φέρονται να είναι και οι βουλευτές Ηρακλείου από την Παρασκευή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά επίσης στο σταθμό.

Αύριο το πρωί μάλιστα θα γίνει νέα συνάντηση στο αμαξοστάσιο του Δήμου, ενώ το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης είχε υποσχεθεί μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου πολιτική λύση στο Θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News