default-image

Έγκλημα Σφηνάρι: "Βαριές" ποινές για 2, στα "μαλακά" ο γιος

Κρήτη
Έγκλημα Σφηνάρι: "Βαριές" ποινές για 2, στα "μαλακά" ο γιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο Ρέθυμνο και τη δίκη των τριών κατηγορουμένων για το φρικτό έγκλημα στο Σφηνάρι Χανίων όπου δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο ένα ζευγάρι . Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ο γιος. Το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο κατηγορούμενοι - ένας 50χρονος και ένας 35χρονος- καταδικάστηκαν σε δις ισόβια για την ανθρωποκτονία και 6 χρόνια για απόπειρα ληστείας.

Ο γιος του άτυχου ζευγαριού καταδικάστηκε 4 χρόνια για την απόπειρα ληστείας καθώς όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της δίκης δεν ενήργησε με δόλο ώστε σκοτώσει τους ίδιους του τους γονείς .

Ο 48χρονος γιος έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής και επέδειξε καλή συμπεριφορά πότε αναμένεται να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Καμία από τις ποινές δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Πάντως σε όλη τη διάρκεια της δίκης 4 πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονταν πάνω από τους κατηγορούμενoυς και τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυστηρά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΦΗΝΑΡΙ

Το φρικτό έγκλημα

Το έγκλημα σημειώθηκε το 2015 και είχε συγκλονίσει την Κρήτη. Ζευγάρι ηλικιωμένων είχε βρεθεί νεκρό στο σπίτι του και μάλιστα σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση η εγκληματική ενέργεια εις βάρος του 78χρονου  άνδρα και της 66χρονης συζύγου του είχε διαπραχθεί με μένος.

Με τις έρευνες η αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος .Ακολούθησαν συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο γιος του ζευγαριού.  

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News