Ειδήσεις

Κρήτη: Μετανόησε ιερέας που δεν μνημόνευε τον Επίσκοπο του

Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης -Αυλοποτάμου, ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής, επανήλθε στην κανονική τάξη

Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου με πολλή χαρά και συγκίνηση γνωρίζει στο πλήρωμά της ότι ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής, ο οποίος ανήκει στον Ιερό Κλήρο της, κατόπιν της σχετικής προτροπής της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και των προσωπικών του επαφών με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, επανήλθε στην κανονική τάξη και άρχισε να μνημονεύει ξανά το όνομα του Επισκόπου του στις Ιερές Ακολουθίες.

Ο π. Εμμανουήλ είχε διακόψει τη μνημόνευση από την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5η Μαρτίου 2017. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19η Μαρτίου 2017, στην ενορία του, κατά την Θεία Λειτουργία και την ομιλία του, απεκατέστησε την σχέση του με τον Επίσκοπό του και την Τοπική μας Εκκλησία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΠΑΥΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ - ΒΙΝΤΕΟ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Κατανυκτικό Εσπερινό που έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πριν την ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, μετά την σχετική προτροπή του Σεβ. κ. Ευγενίου, ο π. Εμμανουήλ έλαβε τον λόγο για να τονίσει, ενώπιον του Επισκόπου, των αδελφών ιερέων και του εκκλησιάσματος, οι οποίοι προσευχητικά και εναγώνια επί δεκαπέντε ημέρες παρακολουθούσαν το θέμα που είχε ανακύψει, ότι αναθεωρεί την προηγούμενη στάση του και ότι επιβεβαιώνει την θέση του εντός της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Δόξα τω Θεώ, με αγάπη και ταπείνωση έκλεισε το ζήτημα αυτό που προς καιρόν στενοχώρησε την Τοπική μας Εκκλησία.

Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, στο τέλος του Εσπερινού και αφού ευχαρίστησε όλους, ανακοίνωσε ότι, τροποποιώντας το πρόγραμμά του για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής Δ τ?ν Νηστειών, 26ης Μαρτίου 2017, θα χοροστατήσει κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας Ρεθύμνου, όπου διακονεί ο π. Εμμανουήλ Σαρρής.

Βαριές κατηγορίες από έναν ακόμη ιερέα στα Χανιά  που δεν σταμάτησε να μνημονευεύει τον Επίσκοπο του.

Σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη την ίδια ώρα από τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε ένας από τους ιερείς που συμμερίζονται τις απόψεις των "υπολοίπων "  και βγήκε μπροστά και μίλησε στη "Νέα Κρήτη" και την "ΚΡΗΤΗ TV"!

Οι θέσεις αυτές που εξέφρασε ο ιερέας Παναγιώτης Μιτριτσάκης από τα Χανιά προκαλούν σοκ, αφού χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, με ένα λόγο σχεδόν παραληρηματικό, καταφερόμενος μάλιστα με ιδιαίτερα οξείς εκφράσεις ακόμη και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σχόλια