default-image

Κρήτη: Η "κραυγή" ενός εργαζομένου σε δήμο πριν... απολυθεί

Ηράκλειο
Κρήτη: Η "κραυγή" ενός εργαζομένου σε δήμο πριν... απολυθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά το Λύκε - λύκε είσαι εδώ, Δήμε είσαι εδώ; Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου 89 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πράσινο φέρονται να χάνουν τις δουλειές τους.

Πρόκειται για συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τέλος του 2017, ενώ για αρκετούς από αυτούς σε λίγες ημέρες με τη συμπλήρωση 24ων μηνών στην υπηρεσία με τη  δέσμευση Σκουρλέτη η σύμβαση τους μετατρέπεται σε αορίστου.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 150 νέων συμβασιούχων και να απολύσει τους προηγούμενους.

Συνάντηση σήμερα των εργαζόμενων με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην προσπάθεια τους να μπλοκάρουν την άδικη, όπως αναφέρουν, απόφαση. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την κραυγή αγωνίας τους καθώς νιώθουν μετέωροι και ότι από μέρα σε μέρα θα απολυθούν. Πρόκειται για εργαζόμενους οδοκαθαριστές, οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων.

Διαβάστε πως οι ίδιοι με τα μηνύματά τους καταγράφουν την απόγνωση τους ζητώντας βοήθεια:

"…ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΜΕ 4 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ .

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΥΛΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 24ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 89 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ.

ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΗΛΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ -ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ .

ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΣΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ .

ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ  -ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ - "

21.30 μμ. νεώτερο μήνυμα:

"ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8,30 ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

 ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-"

Κατά το Λύκε - λύκε είσαι εδώ, Δήμε είσαι εδώ;

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News