default-image

Λ. Αυγενάκης για το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου

Πολιτισμός
Λ. Αυγενάκης για το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου για περισσότερα από 50 χρόνια φιλοξενεί σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς και συμβάλει με τρόπο καθοριστικό στην ανάδειξη της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, με αφορμή το ενδεχόμενο μη ανανέωσης των συμβάσεων για τις παρακαταθήκες του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου.

«Με έντονη δυσαρέσκεια και αγωνία ενημερωθήκαμε από τον κ. Καλοκαιρινό σχετικά με το ενδεχόμενο μη ανανέωσης των συμβάσεων για τις παρακαταθήκες του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου», διευκρινίζει στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης. «Όλοι οι βουλευτές του νομού, οι αρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να συνεργαστούμε και να σταθούμε αρωγοί σε ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία και ιδρύματα της Κρήτης και της χώρας, που κοσμούν με την παρουσία και τη λειτουργία τους τον πολιτισμό μας».

«Αύριο το πρωί θα προβώ στην κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και θα ζητήσω από τους υπόλοιπους συναδέλφους Βουλευτές του νομού να συνυπογράψουν την Ερώτηση για το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου. Κάποια θέματα ξεπερνούν πολιτικές διαφωνίες. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταστρέφει ό,τι με κόπο και μεράκι έχει γίνει στο τόπο μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News