Ειδήσεις

Με ειδικό εξοπλισμό η Scotland Yard «σκανάρει» τα Μάλια-vid

Με ειδικές στολές και εξοπλισμό, άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί και ειδικοί της Scotland Yard, εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο που βρέθηκε ο σκελετός του Στίβεν Κουκ.

Με ειδικές στολές και εξοπλισμό, άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί και ειδικοί της Scotland Yard, εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο που βρέθηκε ο σκελετός του Στίβεν Κουκ.

Του νεαρού βρετανού τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την πρώτη Σεπτεμβρίου το 2005 και έκτοτε αναζητούνταν. Η αγωνία αλλά και οι προσπάθειες της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, έκλεισαν επί της ουσίας με τον πιο τραγικό τρόπο . Με τον εντοπισμό στις  16 φερβουαρίου του σκελετού και μερικές μέρες μετά με την ταυτοποίηση του με τον Στίβεν.

Το σκηνικό που στήθηκε από νωρίς το πρωί στα Μάλια θύμιζε κινηματογραφική ταινία. Με τους αστυνομικούς φορώντας ειδικές στολές και έχοντας αποκλείσει το σημείο, να προσπαθούν να εντοπίσουν σημάδια που θα τους βοηθήσουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα, πώς ο νεαρός Στιβέν βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο πηγάδι.

Κάθε εκατοστό μέτρου από την περιοχή μπήκε στο επίκεντρο των ερευνών και τα στοιχεία που συγκεντρώνουν ευελπιστούν όπως τόνισε ο  επικεφαλής του κλιμακίου των βρετανικών Αρχών, επιθεωρητής ερευνών Gary McIntyre, ότι θα τους βοηθήσουν να μπορέσουν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ και η οικογένεια του Στίβεν Κουκ να έχει περισσότερες πληροφορίες για τον άδικο χαμό του γιου τους.

Ο σκελετός του νεαρού άνδρα που έκανε διακοπές στα Μάλια το 2005, βρέθηκε τυχαία στο πηγάδι 12 περίπου  χρόνια μετά, με τις έρευνες των Βρετανών αξιωματούχων να πραγματοποιούνται με την συνεργασία των ελληνικών αρχών που γνώριζαν ούτως ή άλλως την υπόθεση από την εποχή της εξαφάνισης του Στίβεν Κουκ, του οποίου ο θάνατος αναζητείται αν πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια