default-image

Παρίσι: Τρομοκράτης ο νεκρός στο αεροδρόμιο

Κόσμος
Παρίσι: Τρομοκράτης ο νεκρός στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκράτης είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεκρός στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, ο οποίος προκάλεσε πανικό, υφαρπάζοντας το όπλο ενός στρατιωτικού, ενώ μάλιστα συνδέεται και με νωρίτερη επίθεση σε αστυνομικό.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού.

Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ (VIDEOS)

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται και στα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας.

"Γνωστός" στις αρχές ο νεκρός δράστης

Ο υπουργός Μπρουνό Λε Ρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο προτού σκοτωθεί.

"Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών", είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον νεκρό άνδρα. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο βόρειο Παρίσι στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας πριν από το συμβάν στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα, είπε.

Υπό κράτηση συγγενείς του νεκρού δράστη

Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο Ορλί, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, εκκενώθηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε δεν έφερε ζώνη εκρηκτικών, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε, δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του υπουργείο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις αναστάληκαν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και ορισμένες πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια της πρωτεύουσας, ανέφερε η εταιρία ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Οι επιθέσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το ταξίδι που πραγματοποιούν στο Παρίσι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, οι οποίοι αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα τη διήμερη επίσκεψή τους στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε βρετανός εκπρόσωπος.

Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

Ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι μπορεί να παραμείνει κλειστός έως το βράδυ του Σαββάτου (απόψε) έπειτα από το επεισόδιο κατά το οποίο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που προσπάθησε να υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας ADP η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια.

Ο άλλος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ογκουστίν ντε Ρομανέ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News