default-image

Κουκ: Σε εξέλιξη αυτοψία απο Βρετανούς στο πηγάδι -pics vid

Κρήτη
Κουκ: Σε εξέλιξη αυτοψία απο Βρετανούς στο πηγάδι -pics vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βρετανοί αστυνομικοί από νωρίς το πρωί ανέλαβαν δράση με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου του Στίβεν Κουκ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου 11 χρόνια στα Μάλια Ηρακλείου.

Τα στελέχη της βρετανικής αστυνομίας έχουν ήδη μεταφέρει στο σημείο όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και φρόντισαν για τη διεκπεραίωση όλων των τεχνικών λεπτομερειών, που θα χρειαστούν για την αυτοψία, η οποία και ήδη έχει ξεκινήσει .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΓΙΑ ΠΡΟΑΥΤΟΨΙΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Για την έρευνα των Βρετανών αξιωματούχων είχε ζητηθεί μάλιστα η άδεια των τοπικών Αρχών, με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να δίνει το "πράσινο φως" στους Άγγλους αστυνομικούς.

Χθες το πρωί, λοιπόν, στελέχη των βρετανικών Αρχών, που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην Κρήτη, μετέβησαν στα Μάλια. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην περιοχή κοντά στο νεκροταφείο Μαλίων, όπου βρίσκεται το πηγάδι, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν τα λείψανα του Στίβεν Κουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Μετά την τυχαία ανακάλυψη του ανθρώπινου σκελετού σε πηγάδι στα Μάλια, ο οποίος διαπιστώθηκε μερικές ημέρες αργότερα ότι ανήκει στο νεαρό Βρετανό, κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας μετέβη στην Κρήτη για να επιληφθεί της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο της διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης, είχε πραγματοποιηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ευρεία σύσκεψη ανάμεσα σε στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, της ιατροδικαστή, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, του δικηγόρου της οικογένειας Κουκ και της προξένου της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΑΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχαν τεθεί επί τάπητος όλα εκείνα τα στοιχεία της υπόθεσης, αλλά και οι κινήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επί 11 χρόνια αγνοούμενος Στίβεν σκοτώθηκε από ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Επίσης, οι άνδρες της βρετανικής αστυνομίας ενημερώθηκαν για τις έρευνες που είχαν γίνει το 2005, οπότε και εξαφανίστηκε ο νεαρός, αλλά και γι' αυτές που έλαβαν χώρα από τη στιγμή που ο σκελετός βρέθηκε στο πηγάδι στα Μάλια.

Με δηλώσεις που είχε παραχωρήσει μάλιστα στην "ΚΡΗΤΗ TV" και τη "Νέα Κρήτη" ο επικεφαλής του κλιμακίου των βρετανικών Αρχών, επιθεωρητής ερευνών Gary McIntyre, είχε πει πως επιδίωξή του είναι η σύμπραξη με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, με στόχο την ταχύτατη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την αστυνομία του Cheshier.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΚ

>> ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ SCOTLAND YARD ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Τα ίχνη του χάθηκαν το Σεπτέμβριο του 2005

Η τελευταία φορά που εθεάθη ο Στίβεν Κουκ ήταν μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2005. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν φτάσει μαζί με την παρέα του στην Κρήτη και τα Μάλια, για να περάσουν τις διακοπές τους. Οι νεαροί είχαν βγει αμέσως για νυχτερινή διασκέδαση, ωστόσο ο Στίβεν, εξαντλημένος από το πολύωρο ταξίδι, πήρε το δρόμο της επιστροφής στο δωμάτιό του. Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν όταν ο άτυχος νεαρός ζήτησε από ντόπιους και Βρετανούς πληροφορίες για το πού ακριβώς βρισκόταν το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει.

Τα ίχνη του χάθηκαν στην κεντρική λεωφόρο των Μαλίων, καθώς ο 20χρονος δεν έφτασε ποτέ στο δωμάτιό του, που βρισκόταν λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκελετός που ανήκει στον Στίβεν Κουκ ήρθε στο φως του ήλιου πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συνεργείο καθαρισμού που επιχειρούσε σε πηγάδι, δίπλα στο νεκροταφείο Μαλίων, άντλησε μέσα από αυτό ανθρώπινα οστά και ένα κρανίο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφίες - video: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News