Ειδήσεις

Στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, ο περιφερειάρχης

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση για τα θέματα της Κρήτης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, θα έχει το πρωί του Σαββάτου, ο Σταύρος Αρναουτάκης με τον υπουργό Ενέργειας-Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Ο περιφερειάρχης, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, θα βρεθεί στις 10:30 αύριο το πρωί στο γραφείο του Χανιώτη υπουργού.

Είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης Κρήτης επισκέπτεται τον Γιώργο Σταθάκη στο νέο του υπουργείο. Ως εκ τούτου, ο Σταύρος Αρναουτάκης θα θέσει τα πάντα, όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νησιού (χωροταξικά, πολεοδομικά, απορρίμματα, καλωδιακή ενεργειακή διασύνδεση) στο τραπέζι. Οπότε όλο και κάποιες ειδήσεις αναμένεται να βγουν από τη συνάντηση...

Επί του ''πιεστηρίου'' την ίδια ώρα, έχουμε θετικά μαντάτα για τα απορρίμματα. Τελείωσαν όλες οι εκκρεμότητες και έρχονται μέσα στο προσεχές 10ήμερο οι οριστικές υπογραφές για να προχωρήσουν μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος, του ΕΠΠΕΡΑΑ 3 σημαντικά έργα στο μέτωπο των απορριμμάτων.

Πρόκειται για 3 μεγάλες μονάδες, σε Αμάρι, Χερσόνησο και Αρχάνες  που προβλέπονται από τον αναθεωρημένο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων με προϋπολογισμό περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς και δημόσιους πόρους χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια