Ειδήσεις

Παραλίγο να γεμίσει με παράνομα τσιγάρα και καπνό η Κρήτη

Έτοιμη να «πλημμυρίσει» με παράνομα τσιγάρα και καπνό ήταν αγορά η Κρήτη, καθώς 3 άνδρες, προσπάθησαν να διακινήσουν 50 πακέτα παράνομων τσιγάρων και πάνω από 300 γραμμάρια παράνομου καπνού.

Το πρωί της Τετάρτης, οι τρεις αλλοδαποί, ηλικιών 47, 49 και 29 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Ρεθύμνου και της Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του 29χρονου και του 49χρονου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ρεθύμνου, βρήκαν και κατέσχεσαν κατασχέθηκαν 50 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών και μια συσκευασία η οποία περιείχε 50 γραμμάρια καπνού.

Επιπλέον, Αστυνομική της Ομάδας ΔΙΑΣ Ιεράπετρας, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 47χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν 272 γραμμάρια παράνομου καπνού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, τρεις  (3) αλλοδαποί  για  παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, σε Χανιά και Λασίθι

Κατασχέθηκαν, περισσότερα από 300 γραμμάρια καπνού και 50 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών

Συνελήφθησαν, χθες (16.03.2017) το πρωί, τρεις (3) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 49 και 29 ετών και 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες (16.03.2017) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυονερίδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα  στην κοινή οικία του 49χρονου και του 29χρονου, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών και μια συσκευασία η οποία περιείχε 50 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπλέον, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας  σε συνεργασία με αστυνομικούς  της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 47χρονο, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 272 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού και πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Χανίων και Αγίου Νικολάου.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και Λασιθίου αντίστοιχα.

Σχόλια