Ειδήσεις

Κόντρες αντιδημάρχων για τη διακοπή κυκλοφορίας στη Πυράνθου

Δεν υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του Δήμου όταν αλλάζουν αντιδήμαρχοι στον ανασχηματισμό ή μήπως υπάρχουν και ζητήματα στις σχέσεις των αντιδημάρχων;

Δεν υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του Δήμου όταν αλλάζουν αντιδήμαρχοι στον ανασχηματισμό ή μήπως υπάρχουν και ζητήματα στις σχέσεις των αντιδημάρχων;

Τέτοιες αιχμές, μαζί μάλιστα με σαφείς προειδοποιήσεις πως θα απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να διακοπεί, λόγω επικινδυνότητας με τις προβληματικές κολόνες στο στάδιο Ελευθερίας, η κυκλοφορία στην οδό Πυράνθου, άφησε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΕΑΚΗ (Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου) Μαρία Καλουδιώτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η προειδοποίηση έγινε από την κ. Καλουδιώτη ως απάντηση στην αδράνεια - όπως η ίδια σκιαγράφησε - του Δήμου γύρω από την επείγουσα παρέμβαση στο σημείο. Αδράνεια, την οποία η ίδια (και όχι μόνο, αφού ανάλογες σκέψεις έγιναν και από άλλους παρευρισκόμενους) συνέδεσε με ζητήματα ασυνέχειας στη λειτουργία του Δήμου, αλλά και... ανταγωνισμού μεταξύ των αντιδημάρχων.

Και αυτή τη φορά οι σκέψεις έγιναν για το νυν αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον προκάτοχό του Χάρη Μαμουλάκη, κατά την προχθεσινή συζήτηση-αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με φόντο την αναγκαία παρέμβαση αποκατάστασης στις κολόνες του σταδίου Ελευθερίας (Κόρακα). Κολόνες, σημειωτέον, πάνω στις οποίες "στηρίζεται" πρακτικά ο δρόμος της Πυράνθου, με αποτέλεσμα να υπάρχει και ένα κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των περιοίκων...

Το θέμα είχαμε αναδείξει πρόσφατα εδώ από τη "Νέα Κρήτη".

Με αφορμή το δημοσίευμά μας έγινε παρέμβαση στη συνεδρίαση από τη δημοτική σύμβουλο των "Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου" και πρόεδρο του ΕΑΚΗ (Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου) Μαρία Καλουδιώτη, η οποία είχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Επανειλημμένως, η Μαρία Καλουδιώτη υπενθύμιζε στον αντιδήμαρχο το τι είχε ειπωθεί παλιότερα από τον προκάτοχό του για το θέμα και το τι είχε διαμηνυθεί στο πλαίσιο σχετικών συσκέψεων. Ο νυν αντιδήμαρχος, ωστόσο, επαναλάμβανε πως ο ίδιος δεν ήταν στις συσκέψεις εκείνες...

Σε αυτό το μοτίβο, η πρόεδρος του ΕΑΚΗ αναρωτήθηκε ευθέως αν τίθεται θέμα ασυνέχειας στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και αμφισβήτησης του πρώην αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων από το νυν αντιδήμαρχο!

«Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερα ότι πέρυσι είχε έρθει ξανά ένα ζήτημα για το στάδιο, όταν ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος ο Χάρης Μαμουλάκης. Τότε είχε έρθει στο στάδιο μηχανικός, ο κ. Σπυριδάκης αν δεν απατώμαι. Έκανε αυτοψία του χώρου. Τα είδε και ο κ. Μαμουλάκης. Πήγαμε στην Περιφέρεια Κρήτης να ζητήσουμε χρήματα για να στηριχθεί ο δρόμος της Πυράνθου, που έχει τα "πόδια" του, τις κολόνες του μέσα στο Στάδιο.

Τότε είπε ο κ. Μαμουλάκης μια εκπληκτική φράση, και αυτή ανέφερα και στο ρεπορτάζ, πως "τα μπετά έχουν φιλότιμο". Αυτή τη φράση χρησιμοποίησα. Έκανα έκτοτε δύο ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η μόνιμη απάντηση του κ. Αναστασάκη ήταν "θα το δούμε".

Δεν απευθύνθηκα στον κ. Αναστασάκη. Απλώς αναδημοσίευσα το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο Facebook», ανέφερε η Μαρία Καλουδιώτη και πρόσθεσε:

«Κύριε Αναστασάκη, αφενός μας προσβάλλετε με τον τρόπο που απευθυνθήκατε στο Facebook και στον Τύπο. Έτσι που το κάνετε, θα πάρει απόφαση το Δ.Σ. του ΕΑΚΗ και θα ζητήσει από την Αστυνομία, από τη Τροχαία συγκεκριμένα, να κόψει την κυκλοφορία, τη δίοδο από την Πυράνθου για λόγους επικινδυνότητας».

Η απάντηση Αναστασάκη

«Υιοθετήσατε στην ανάρτησή σας ένα ρεπορτάζ όπου δεν έκανα εγώ δηλώσεις. Γράφετε στο προφίλ σας: "Νομίζω σας ξεφεύγει η ουσία κ. Αναστασάκη. Από εκεί είναι η κεντρική είσοδος του σταδίου". Αυτή είναι η ανάρτησή σας», έσπευσε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος και συνέχισε:

«Πράγματι εντάχθηκε μαζί με πολλά άλλα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας το συγκεκριμένο έργο, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο στην Πυράνθου, όσο και εντός του σταδίου.

Έχουμε το γνωστό ζήτημα της υποστελέχωσης και τα ωριμάζουμε σταδιακά τα έργα. Σας παρέπεμψα και δικαίως στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που μπορεί να κάνει τη μελέτη, αν νομίζετε ότι υπάρχει καθυστέρηση. Σας θυμίζω ότι ορίστηκε συνάντηση, πριν μερικές εβδομάδες, όπου όμως δεν εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του σταδίου»...

Η απάντηση του κ. Αναστασάκη πυροδότησε νέα αντίδραση της Μαρίας Καλουδιώτη.

«Κύριε Αναστασάκη, ήμουν μπροστά στη συζήτηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη. Γιατί αναλάβατε την ευθύνη ως Δήμος; Γι' αυτό λέω για συνέχεια στη λειτουργία του Δήμου. Ο περιφερειάρχης είχε προτείνει να αναλάβουν οι δικές τους υπηρεσίες τη μελέτη. Εσείς επιμένατε να το πάρετε. Με αυτά που λέτε τι κάνετε; Αμφισβητείτε εμένα, αμφισβητείτε τον προκάτοχό σας, τον κ. Μαμουλάκη, το μηχανικό του Δήμου;».

«Από την Τεχνική Υπηρεσία έχει δρομολογηθεί το θέμα. Αλλά να υπάρχει μομφή για καθυστέρηση για ένα ζήτημα που δεν είμαστε απόλυτα αρμόδιοι, ε, πάει πολύ! Αν θέλετε να γίνει συντομότερα, φέρτε μιας μελέτη. Δεν είναι προτεραιότητα η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, χρηματοδοτημένη από το ίδιο πρόγραμμα; Με τις κολόνες εκεί σε προβληματική κατάσταση;» ήταν η ανταπάντηση του Γιάννη Αναστασάκη.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια