default-image

Κρήτη: Επισήμως "πόρτα" στους Ρώσους - «Ελάτε από το 2018»

Οικονομία
Κρήτη: Επισήμως "πόρτα" στους Ρώσους - «Ελάτε από το 2018»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν καν πλησιάσει η έναρξη της τουριστικής περιόδου, η Κρήτη εμφανίζεται φουλ στις κρατήσεις, ενώ οι Ρώσοι ενδιαφερόμενοι επί της ουσίας εισπράττουν ένα μεγαλοπρεπές «ΌΧΙ», αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης του συνόλου των υποψήφιων επισκεπτών και παροτρύνονται να κλείσουν πακέτα για το 2018!  

Στο περιθώριο της έκθεσης στη Μόσχα όπως τόνισε ο κ. Σηφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV από τα βασικά θέματα που κυκλοφόρησαν ήταν αυτή ακριβώς η αδυναμία που δεν επιτρέπει να μπορέσουν λόγω έλλειψης κλινών να κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη όσοι Ρώσοι επισκέπτες θα επιθυμούσαν.

Το 2013 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι επισκέπτες έφτασαν στην Ελλάδα  ενώ  υπολογίζεται ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, με προοπτική μέχρι το 2019 να πλησιάσει τα 3 εκατομμύρια. Όσον αφορά την αύξηση, στελέχη του χώρου εξήγησαν ότι χωρίς πανηγυρισμούς υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 15%.

Ερωτηματικά

Την ώρα πάντως που η κίνηση επισκεπτών από τη Ρωσία δείχνει να κορυφώνεται, εξακολουθεί να διατυπώνεται με επίταση ένα άλλο θέμα που τίθεται από τον χώρο των ξενοδόχων και διευθυντών ξενοδοχείων και αφορά στην απασχόληση των Ρώσων μαθητών στα ελληνικά ξενοδοχεία που έχει απαγορευθεί.

Εκείνο ωστόσο που δημιουργεί σε πολλούς ερωτηματικά, είναι αν όντως οι κλίνες σε ξενοδοχεία της Κρήτης ενόψει του καλοκαιριού έχουν διατεθεί σε άλλες αγορές, ή αν υπάρχουν και κλίνες που ναι μεν είναι διαθέσιμες αλλά αφορούν τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής που κατά κανόνα πληρώνουν περισσότερα χρήματα για την παραμονή τους.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News