Ειδήσεις

Πυρά και τραυματίες και σε λύκειο στη Γαλλία

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας. Υπαρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ένοπλη επίθεση στο λύκειο Tocqueville της πόλης Γκρας στη νοτιο-ανατολική Γαλλία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιορισθεί εάν πρόκεται για τρομοκρατική επίθεση. Ενας άνδρας συνελήφθη και ενδεχομένως καταζητείται και δεύτερος.

Οι τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προέτρεψαν μέσω του Twitter τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι. Η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε τηλεφωνική εφαρμογή προειδοποίησης για τρομορκαιτκή επίθεση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

17χρονος μαθητής ο δράστης;

Ο άνδρας που συνελήφθη μετά την επίθεση στο λύκειο της πόλης Γκρας της νοτιοανατολικής Γαλλίας είναι μαθητής του σχολείου, 17 ετών, και ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο περίστροφα και δύο χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τουλάχιστον 8 τραυματίες

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στο λύκειο της πόλης Γκρας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατευθύνεται προς την πόλη Γκρας, σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας Nice- Matin, ενώ επί τόπου αναμένεται και η υπουργός Παιδείας Νατζά Βαλό-Μπελκασέμ

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες αστυνομικών πηγών, δεν υπάρχει δεύτερος ύποπτος που έχει διαφύγει.

Σχόλια