default-image

Δωρεάν μαστογραφίες σήμερα στα Χανιά

Υγεία
Δωρεάν μαστογραφίες σήμερα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερες από 100 γυναίκες στα Χανιά θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης-μαστογραφίας από την κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ήδη έχουν προγραμματιστεί 100 ραντεβού ενώ δεκάδες γυναίκες βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, ο δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα αναλάβει ανάλογη δράση για επισκέψεις της Κινητής Μονάδας και σε περιαστικές περιοχές.

«Κάθε χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζονται γύρω στα 5.000 νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας γιατρός Κώστας Αρχοντάκης, επισημαίνοντας ότι η μαστογραφία συστήνεται να γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από 40 έως 70 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαστογραφία είναι μια ακριβής εξέταση που με μικρή ακτινοβολία πλέον μπορεί να αποκαλύψει την ύπαρξη ενός καρκίνου σε πρώιμο στάδιο γεγονός που επιτρέπει την ταχεία πρόληψη της νόσου και την επιβίωση της ασθενούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News