Ειδήσεις

Απειλεί με διαγραφές ο Βασίλης Λαμπρινός

Ο Β.Λαμπρινός προειδοποίησε με διαγραφές δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, σε μια προσπάθεια να καταπνίξει την “ανταρσία”. Ποιούς προειδοποίησε;

Με υπερ-δόση αυταρχισμού ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προειδοποίησε με διαγραφές τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, σε μια προσπάθεια να καταπνίξει την "ανταρσία" που εκδηλώθηκε στα... αμπάρια της "Δύναμης Πολιτών" την αποφράδα για Πασπάτη και Λαμπρινό Κυριακή των δημαιρεσιών! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαμπρινός δέσμευσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι δε θα αμφισβητήσουν ποτέ ξανά τον Πασπάτη και δε θα διαρρεύσουν επίσης ποτέ ξανά πληροφορίες προς δημοσιογράφους! Ειδάλλως, όπως είπε, «διαγραφές» τώρα! Βεβαίως η δέσμευση δόθηκε ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, κατά τη νομική ορολογία!

Συγκεκριμένα, την προειδοποίηση απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας του που συγκλήθηκε σε συνεδρίαση δύο ώρες - και όχι μία ως είθισται - πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, για να αντιμετωπίσει τις διαρροές των 7 ή 9 δημοτικών συμβούλων που δεν ψήφισαν Πασπάτη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, κατά την οποία επρόκειτο να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν κυρώσεις.

Όπως είχε γράψει η "Νέα Κρήτη", ο κ. Λαμπρινός δεν προχώρησε τώρα σε μέτρα, αφήνοντας να περάσει σιωπηρά ο σκόπελος που δημιούργησαν οι δημαιρεσίες, αν και ο κ. Πασπάτης και δημοσίως είχε δηλώσει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, δηλαδή διαγραφές!

Εντυπωσιακό, όμως, ήταν ότι η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ασχολήθηκε και με την εκλογή της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Μαρίας Ξυλούρη-Ξημέρη στη θέση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ισοψήφησε με τον Πασπάτη και κόντεψε να τον ξεπεράσει! Μάλιστα, αναζητήθηκε ποιος από τη συμπολίτευση ψήφισε την κ. Ξυλούρη-Ξημέρη, αφού κατά τους "εκλογολόγους" της παράταξης "Δύναμη Πολιτών" υπήρξε ταυτόχρονη διαρροή προς την παράταξη Κουράκη, αν και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Πασπάτης ψηφίστηκε και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας ήταν θυελλώδης, αφού, εκτός από τις απειλές για διαγραφές, τέθηκε και το θέμα του Δημοτικού Ιατρείου και της νομιμότητας αυτού, διχάζοντας τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που μετέχουν ως δημοτικοί σύμβουλοι στη "Δύναμη Πολιτών" για τη νομιμότητα της λειτουργίας του υπό το Δήμο Ηρακλείου με τις ευλογίες του ΠAΓΝΗ! Την ίδια ώρα, το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες" (αντιπολίτευση) Δημήτρη Αγαπάκη, πυροδοτώντας κλίμα έντασης εντός της αιθούσης!

Διπλό αξίωμα

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε κατά τις πληροφορίες από κλίμα έντασης, αφού ήταν η πρώτη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας μετά τη συνεδρίαση εκείνης της Κυριακής που ακολούθησε του πατατράκ των δημαιρεσιών. Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας και δήμαρχος Ηρακλείου ήταν σαφής! Κατά τις πληροφορίες διατυπώθηκε ένα διπλό αξίωμα για την προστασία του Γρηγόρη Πασπάτη:

- Να μην αμφισβητηθεί ποτέ ξανά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις («εδώ μέσα», δηλαδή στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας) δε θα τον προσβάλουν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει τα στελέχη της "Δύναμης Πολιτών" να τηρούν σιγή ιχθύος για τα τεκταινόμενα στη δημοτική ομάδα, να μη στρέφονται δημόσια κατά της παράταξης ή της δημοτικής Αρχής και να μη μιλούν και κοινοποιούν συζητήσεις σε δημοσιογράφους! Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, φέρεται να ζήτησε τις δεσμεύσεις όλων πάνω σε αυτό το διπλό αξίωμα, με σκοπό τη στήριξη Πασπάτη με ταυτόχρονο εμπάργκο σε δημοσιογράφους. Κατά πληροφορίες, όποιος δε δεσμευόταν σε αυτό χθες θα διαγραφόταν αμέσως και θα ανακοινωνόταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο υπήρξε ως φαίνεται σιωπή, που ελήφθη ως δέσμευση.

«Ποιος ψήφισε τη Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη;»

Την ίδια στιγμή που εκτοξεύτηκαν απειλές για διαγραφές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης έθεσε κατά πληροφορίες ένα ζήτημα που αφορούσε στην ψηφοφορία των δημαιρεσιών. Ο κ. Πασπάτης κατά τον πρώτο γύρο έλαβε 23 ψήφους, ενώ στο δεύτερο και τον τρίτο, κατά τον οποίο εξελέγη με σχετική πλειοψηφία η υποψήφια αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη από την παράταξη "Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες" του Γιάννη Κουράκη, εξελέγη με 22. Ουσιαστικά η κ. Ξυλούρη-Ξημέρη εξελέγη με τις ίδιες ψήφους που εξελέγη και ο κ. Πασπάτης, κινδυνεύοντας μάλιστα να λάβει και λιγότερες από την αντιπρόεδρο! Το γεγονός αυτό, ως φαίνεται, έχει ενοχλήσει τον κ. Πασπάτη, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έθεσε στη δημοτική ομάδα της "Δύναμης Πολιτών" θέμα για τις ψήφους της αντιπροέδρου από άλλη παράταξη! Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, του αποδίδεται η φράση ότι δεν τον ένοιαξε που δεν τον ψήφισαν οι 7, αλλά τον ένοιαξε περισσότερο ποιος ψήφισε την Ξημέρη.

Κατά πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη της "Δύναμης Πολιτών" που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιος από την πλειοψηφία ψήφισε Ξημέρη, ενώ ήδη έβλεπε ότι υπάρχει διαρροή προς Πασπάτη. Αυτό έχει μεγάλη σημασία; Βεβαίως, θα σας απαντούσε κάποιος, αν σκεφτεί ότι ο Πασπάτης είναι ο πραγματικός επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ., που έδωσε τη "μαγιά" για να εκλεγεί ο Λαμπρινός. Στην περίπτωση που ο πρόεδρος εκλεγόταν με μία ψήφο λιγότερη από την αντιπρόεδρο, τότε πλέον δε θα μιλούσαμε για ευθεία αμφισβήτηση, αλλά για απόπειρα γελοιοποίησης του προέδρου... Και αυτό είναι που έχει ενοχλήσει τον κ. Πασπάτη!

«Το θέλω Δημοτικό το Ιατρείο»!

Δεν ήταν μόνο οι διαρροές που απασχόλησαν τη δημοτική ομάδα Λαμπρινού. Το θέμα του Δημοτικού Ιατρείου και οι αποκαλύψεις της "Ν.Κ." για το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας του, αλλά και η παραδοχή προς την εφημερίδα μας του καθηγητή Γενικής Ιατρικής Χρήστου Λιονή ότι δεν είναι δημοτικό ιατρείο, αλλά Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πυροδότησαν περαιτέρω το κλίμα.

Ως φαίνεται, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Δύναμης Πολιτών", που έχουν την επαγγελματική ιδιότητα των γιατρών, διχάστηκαν ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας του Ιατρείου! Η πρώτη ομάδα των γιατρών, μαζί με έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο, τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας του Ιατρείου ως δημοτικού με την εμπλοκή της 7ης Υ.ΠΕ., που θα πληρώνει ο Δήμος και θα έχει ο Δήμος, όμως στην πραγματικότητα δε θα είναι δημοτικό! Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, επίσης γιατροί, διαφώνησαν στην εμπλοκή της 7ης Υ.ΠΕ., θεωρώντας ότι είναι παράνομη η λειτουργία και ο Δήμος Ηρακλείου από την άλλη να πληρώνει! Ουσιαστικά υλοποιείται το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για ιατρείο γειτονιάς και πλέον κατηγορήθηκαν για διευκόλυνση της κυβέρνησης με παράνομο τρόπο από το Δήμο Ηρακλείου. Κατά πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός υπερασπίστηκε τη νομιμότητα, λέγοντας ότι έχει περάσει η σύμβαση και από την Αποκεντρωμένη και το Ελεγκτικό, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου είπε ότι έχει επικοινωνήσει με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γ. Τασσόπουλο και υπάρχει και εμπλοκή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Στον ίδιο το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, αποδίδεται η φράση μέσα στη δημοτική ομάδα: «Δε με ενδιαφέρει τι είναι. Το θέλω Δημοτικό Ιατρείο»!

Σχόλια