default-image

Τι σχέση έχουν με την Κρήτη οι δολοφόνοι του ιερέα

Κρήτη
Τι σχέση έχουν με την Κρήτη οι δολοφόνοι του ιερέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος με θύμα το 47χρονο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα Αττικής, πριν από περίπου ένα μήνα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Ως δράστες της δολοφονίας του άτυχου ιερέα φέρονται δύο μετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι εργάζονταν μάλιστα στην Κρήτη και οι οποίοι φέρονται να έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό...

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι απασχολούνταν το προηγούμενο διάστημα σε αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι δράστες έφτασαν στην Αθήνα ακτοπλοϊκώς από την Κρήτη στις 13 Φεβρουαρίου, με σκοπό να συναντηθούν με τον ιερέα, ο οποίος θα τους βοηθούσε σε διαδικασίες που είχαν να κάνουν με την άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Το ραντεβού κλείστηκε για το σπίτι του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τον έναν εκ των δύο δραστών και να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους μετέπειτα δολοφόνους του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του ιερέα προήλθε από ασφυξία.

 Ο Αρχιμανδρίτης βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα στην κρεβατοκάμαρά του: Οι δράστες φέρονται να τον φίμωσαν με πανιά δένοντας με σχοινί το στόμα του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα χείλη και τα ούλα. Εξάλλου, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι βασάνισαν το θύμα τους, χτυπώντας το.

Στην μπανιέρα του σπιτιού είχε βρεθεί τότε, μάλιστα, ένα μαξιλάρι, το οποίο έφερε ίχνη αίματος, προφανώς από τα τραύματα που προκλήθηκαν στον Αρχιμανδρίτη. Παράλληλα το μαξιλάρι φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους ως εγκληματικό όργανο, καθώς με αυτό φέρονται να έσφιξαν το πρόσωπο του άτυχου ιερέα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του από ασφυξία. Μετά το έγκλημα, οι δράστες φέρονται να πήραν από το σπίτι του Ιερόθεου ιερατικά είδη, έναν φορητό υπολογιστή, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και εκατοντάδες ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Αρχές εικάζουν ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΣΩ FACEBOOK Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Το DNA οδήγησε στους δράστες

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών μέσω της άρσης του απορρήτου συνομιλιών του 28χρονου Πακιστανού με τον Αρχιμανδρίτη, στο τηλέφωνο αλλά και στο διαδίκτυο. Εντοπίστηκε αρχικά η τελευταία συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών, κατά την οποία κλείστηκε και το ραντεβού στο σπίτι του ιερέα στο Γέρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες μέσω εξέτασης DNA. Ειδικότερα, σύγκριναν γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του δολοφονημένου Ιερόθεου με DNA που απέσπασαν από προσωπικά αντικείμενα των Πακιστανών που εντοπίστηκαν στα Χανιά.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Ο 46χρονος ιερέας Ιερόθεος, ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης, βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά του στο Γέρακα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από ένα φίλο του άτυχου ιερέα που τον αναζητούσε και δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά: Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News