default-image

Ιδιωτική πρωτοβουλία για τα "αγκάθια" ενόψει τουριστικής περιόδου

Κρήτη
Ιδιωτική πρωτοβουλία για τα "αγκάθια" ενόψει τουριστικής περιόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που αυτοδιοίκηση και κρατικοί φορείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στα προβλήματα που πλήττουν βαθύτατα την τουριστική εικόνα του Ηρακλείου, η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και να δώσει λύσεις.

Μπροστά στο χάος που επικρατεί στο χώρο στάθμευσης στο ανάκτορο της Κνωσού, όπου από θαύμα δεν έχει προκληθεί μέχρι σήμερα ατύχημα με θύματα τουρίστες, ο σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων έχει ζητήσει ήδη την άδεια της εφορίας αρχαιοτήτων ώστε να διαμορφώσει το χώρο και να φροντίσει για τη φύλαξη του όπως έχει γίνει και στο αεροδρόμιο.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βλατάκης στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης στο Δήμο με το ίδιο σκεπτικό η ένωση αναλαμβάνει πλήρως και το κόστος που προκύπτει ώστε να μείνει ανοικτός ο ναός του Αγίου Πέτρου, ο οποίος αναστηλώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, ωστόσο παρέμενε επιβλητικός και απροσπέλαστος για το κοινό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου για το κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνου για την απρόσκοπτη πρόσβαση  των ξένων επισκεπτών στο Μουσείο, το φρούριο του Κούλε και τα υπόλοιπα μνημεία της πόλης που πλέον αποτελούν πόλο έλξης.

Με φόντο τη νέα τουριστική περίοδο και τις προβλέψεις για αύξηση των επισκεπτών που θα παραμένουν στην πόλη, Τουριστικοί πράκτορες, ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ταξί και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες ζητούν, να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή πρόσβαση στο μουσείο του Ηρακλείου, να εξασφαλιστούν θέσει αποβίβασης επισκεπτών στην πλατεία 18 Άγγλων και τον Άγιο Πέτρο.

Λόγω του αυξημένου αριθμού των αφίξεων και στο αεροδρόμιο ο αερολιμενάρχης ζήτησε ήδη είτε να παραχωρηθούν θέσεις για τα τουριστικά λεωφορεία στο δημοτικό χώρο στάθμευσης είτε να επιστρατευτεί ο χώρος του Ικάριου για προσωρινή στάθμευση.

Ο ίδιος κάλεσε όλους τους πολίτες που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο να χρησιμοποιούν το δημοτικό παρκινγκ το οποίο είναι δωρεάν για τα πρώτα 20 λεπτά, καθώς τους επόμενους μήνες ο χώρος θα είναι απροσπέλαστος και τα μέτρα τροχαίας δρακόντεια.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News