default-image

Μετά την κατάρρευση συντηρούνται τα ενετικά τείχη στα Χανιά

Κρήτη
Μετά την κατάρρευση συντηρούνται τα ενετικά τείχη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες αντιστήριξης του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων μέρος του οποίου είχε υποχωρήσει λόγω των πολλών βροχών του Φεβρουαρίου.

Το χρονοδιάγραμμα των συγκεκριμένων εργασιών βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και τις αρχαιολογίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη το σύνολο των εργασιών θα εποπτεύεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επισημάνθηκε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.

Ο δήμος θα συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει προκειμένου να καθαριστεί το συγκεκριμένο τμήμα και να απομακρυνθούν τα υλικά από την πτώση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αντιστήριξης θα επιδιωχθεί να δοθεί προς κυκλοφορία τμήμα της οδού που βρίσκεται στο σημείο της πτώσης ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία ενός οχήματος για περιπτώσεις ανάγκης και για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντιστήριξης θα δρομολογηθούν και οι απαραίτητες ενέργειες για την συνολική αποκατάσταση του Επιπρομαχώνα ο οποίος παρουσιάζει φθορές σε αρκετά σημεία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News