Ειδήσεις

Κρήτη: Επάγγελμα τους οι κλοπές -Ζούσαν από το κλεμμένο λάδι

Όχι μόνο «λεηλάτησαν» πάνω από 1.000 κιλά ελαιόλαδο έκλεψαν 35 πρόβατα και δε δίστασαν να εισβάλλουν σε 4 σπίτια και αποθήκες.

Όχι μόνο «λεηλάτησαν» πάνω από 1.000 κιλά ελαιόλαδο και έκλεψαν 35 πρόβατα, αλλά δε δίστασαν και να εισβάλλουν σε 4 σπίτια και αποθήκες ανυποψίαστων πολιτών, κλέβοντας χρήματα, κοσμήματα, ποσότητα πετρελαίου και αγροτικά μηχανήματα, με τη «λεία» τους να ξεπερνάει συνολικά τις 19.000 ευρώ.

Ο λόγος για δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 29 και 40 ετών, οι οποίοι για 4 ολόκληρα χρόνια είχαν κάνει τις κλοπές… επάγγελμα, αφού από τις 16 Μαρτίου του 2013 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 2017 διέπραξαν μια ζωοκλοπή και τέσσερις επιπλέον κλοπές από οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Φαιστού.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν, 35 προβατοειδή, περισσότερα από 1.000 κιλά ελαιόλαδο καθώς και χρήματα, κοσμήματα, ποσότητα πετρελαίου, αγροτικά μηχανήματα (ραβδιστικά, ξυλοκοπτικά) και διάφορα άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους αξία να είναι πάνω από 19.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη και η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Αναλυτικά το δελτίο της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (15.03.2017) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, μια υπόθεση Ζωοκλοπής σε ποιμνιοστάσιο και τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Φαιστού.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 40 και 29 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 16.03.2013 έως και την 02.02.2017, οι δύο ημεδαποί είχαν διαπράξει μια ζωοκλοπή από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού και επιπλέον τέσσερις κλοπές από οικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν, 35 προβατοειδή, περισσότερα από 1.000 κιλά ελαιόλαδο καθώς και χρήματα, κοσμήματα, ποσότητα πετρελαίου, αγροτικά μηχανήματα (ραβδιστικά, ξυλοκοπτικά) και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ειδών ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Σχόλια