default-image

Κρήτη: Στο εδώλιο ο παππούς για το βιασμό της εγγονής του

Κρήτη
Κρήτη: Στο εδώλιο ο παππούς για το βιασμό της εγγονής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει την Τετάρτη 15 Μαρτίου η πολύκροτη υπόθεση του βιασμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού από τον ίδιο του τον παππού, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τα Χριστούγεννα του 2014.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ένας 54χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Η φρικιαστική υπόθεση διαδραματίστηκε το διήμερο 24-26 Δεκεμβρίου μέσα στο σπίτι της κόρης του 54χρονου -ρουμανικής υπηκοότητας-, στο Αρκαλοχώρι.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διέμενε μόνιμα σε περιοχή του Μεραμβέλλου, είχε μεταβεί εκείνο το διάστημα στο Αρκαλοχώρι, προκειμένου να περάσει τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων μαζί με την οικογένεια της κόρης του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, στις 24-26 Δεκεμβρίου ο κατηγορούμενος βίασε δύο φορές και επιχείρησε -ανεπιτυχώς- να βιάσει μια ακόμη φορά την οκτάχρονη εγγονούλα του.

Μετά την αποχώρηση του παππού από το σπίτι της κόρης του και την επιστροφή του στο Λασίθι, το κοριτσάκι μίλησε στους γονείς του για τα όσα φρικτά φέρεται να πέρασε στα χέρια του 54χρονου.

Λίγο αργότερα, στις 27  Δεκεμβρίου, ο πατέρας του κοριτσιού μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τον πεθερό του. Η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε άμεσα και λίγες ώρες μετά κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 54χρονο.

Στις 10 Νοεμβρίου του 2015, ο 54χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα: Για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση, καθώς και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ' εξακολούθηση.

Η Έδρα τον έκρινε ένοχο και για τις τρεις αυτές πράξεις, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών. Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς ζήτησε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News