Ειδήσεις

Όταν η Πύλη Δερματα μετατράπηκε σε... λίμνη- video

Το νερό είχε δημιουργήσει «κολύμπα» σε τμήμα των Ενετικών τειχών προκαλώντας την έκπληξη όλων όσοι διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο.

Η δυνατή νεροποντή που "έπεσε" στο Ηράκλειο κυρίως σήμερα,   είχε ως αποτέλεσμα σημεία της πόλης - όχι μόνο λακκούβες - να καλυφθούν από νερό ή και να μετατραπούν σε… λίμνες, ως είθισται άλλωστε σε κάθε δυνατή νεροποντή, με κάποια εξ αυτών να γίνονται και απροσπέλαστα.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που εμφάνιζε για παράδειγμα σήμερα η Ενετική Πύλη Δερματά στο ύψος του κόλπου του Δερματά επί της παραλιακής λεωφόρου.  

Το νερό είχε δημιουργήσει «κολύμπα» σε ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα των ενετικών τειχών προκαλώντας τουλάχιστον την έκπληξη όλων όσοι διέρχονταν από το συγκεκριμένο σημείο μην μπορώντας να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο τα νερά "παγιδεύτηκαν" στο συγκεκριμένο σημείο.

Παρακολουθήστε το σχετικό video που ανάρτησε στο facebook ο κ. Μαρκατάτος δίχως να λείπουν και τα επικριτικά σχόλια αρκετών αναγνωστών για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη, το τμήμα του σπουδαίου μνημείου.

Β.Μ.

Σχόλια