Ειδήσεις

«Εμείς»: Μια εξαιρετική διημερίδα ξεκινάει στο Ηράκλειο

Μια πολύ σημαντική διημερίδα ξεκινά, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη στο Ηράκλειο. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από τα ζητήματα της διαφορετικότητας και της ισότιμης ένταξης των μειονοτικών ομάδων στην κοινωνία.

«Πρόκειται για ένα διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Εμείς» που ξεκίνησε από μια ομάδα φίλων που δημιουργήσαμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την ομάδα Μ.Ε.Σ.Α., ανοιχτή στο κοινό, μέσα από την οποία μιλάμε για διάφορα κοινωνικά θέματα και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αυτή η ομάδα, πέρα από τις διαδικτυακές μας συζητήσεις ξεκίνησε σιγά σιγά να στήνει και κάποιες εκδηλώσεις, πάντα κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία και με άλλους φορείς» είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Γιώργος Χρηστάκης, μέλος της ομάδας «Μέσα» και ιδρυτής - χορογράφος και χορευτής της ομάδας DAGIPOLI DANCE Co.

Την προσπάθεια στηρίζουν επίσης ο Κώστας Γραμματικάκης και η ομάδα Θησέας.

Στα πλαίσια του διημέρου, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 19:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους Γιώργο Χρηστάκη, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Γιάννη Ζωγραφάκη, Δημήτρη Γρίντζο και τον Πάρη Επιτροπάκη.

Στην συναυλία που θα ακολουθήσει συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:

Μανόλης Αλεξάκης, Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Βασίλης Σκουλάς, Γιώργος Σταυρακάκης.

Παράλληλα θα υπάρξει χορός από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co με τους:  Ειρήνη Μαυροματάκη,  Άννα Βάλαρη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη,  Άδρια Βαφία, Δημήτρη Γρίντζο, Χρήστο Ταμπαξή και Γιώργο Χρηστάκη.

Επίσης και θεατρική παράσταση με τους: Γιάννη Ζωγραφάκη, Λευτέρη Δεικτάκη, Μάγια Βυρονίδου, Χαρά Ζωγραφάκη και  Νικολέτα Ναούμη.

Αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 10:00 στο χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα υλοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους, όπου  θα συναντηθούν και θα αλληλεπιδράσουν άτομα με και χωρίς αναπηρία, με στόχο την ισότιμη συνεργασία, την ενδυνάμωση και την  εξοικείωση με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια: Ζωγραφικής -  Γιάννης Ζωγραφάκης, Βιωματικής  μάθησης - Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Φωτογραφίας - Σπύρος Μουρελάτος, Κολάζ- Γιώργος Μπογιατζίδης, Παραμυθιού - Ζωή Νικητάκη, Θεατρικού παιχνιδιού - Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Κίνησης, χορού - Γιώργος Χρηστάκης.

Συμμετέχει ο εφευρέτης: Μιχάλης Καλογεράκης

Παιδαγωγικός συντονισμός: Ανδριώτη Αθηνά

Επιμέλεια οργάνωσης: Άνα Ζουμανάκη

Σχόλια