Ειδήσεις

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά 17 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 32,5% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης τα ποσοστά είναι συντριπτικά για τη ΝΔ, αφού το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι ποσοστού μόλις 12,5% που πιστεύει ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται τόσο δημοφιλέστερος πολιτικός, όσο και καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει η ΧΑ με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Ωστόσο, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% λέει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επίσης όχι σε ποσοστό 75%.

Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία με τους θεσμούς έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ναί απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση.

Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στην ερώτηση αν ορθώς άνοιξε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης 2 στους 3 θεωρούν ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 17% απαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα; Στην ερώτηση απαντά ναι μόλις το 27% ενώ το 61% απαντά όχι.

Τί κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει: το 19% λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5% λέει κυβέρνηση ΝΔ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, στη δεύτερη θέση ο κ.Κουτσούμπας με 29,5% και η κ.Γεννηματά τρίτη. Στο 22% βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Με 37% προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.069 ατόμων.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια