Ειδήσεις

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αεροδρόμιο Καστελίου

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται στα πλαίσια διήμερης περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη με επίκεντρο το νέο αεροδρόμιο Καστελίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος κ. Καλογεράκη στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τα "χαρτιά" του τι θα γίνει με το Καστέλι, τονίζοντας ότι το έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε κάθε περίπτωση.«Είναι απολύτως κρίσιμο για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης να αποκτήσει ένα καινούργιο σύγχρονο αεροδρόμιο, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης έκανε σαφές ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περίπτωση του υφιστάμενου αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης θα είναι περιορισμένες καθώς το κέντρο βάρους όπως είναι φυσικό θα πέσει στο νέο διεθνή αερολιμένα.

       Προτεραιότητα ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Παράλληλα μίλησε και για το ΒΟΑΚ. Χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και το αεροδρόμιο Ηρακλείου. «Στηρίζουμε την πρόταση που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, ώστε ο ΒΟΑΚ να κατασκευαστεί ως έργο σύμβασης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς διόδια. Έχουν χαθεί πολλές ζωές για να σφυρίζουμε αδιάφορα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας .

Σχόλια