default-image

Ένα "υπερόπλο" στη διάθεση του ΕΚΑΒ

Κρήτη
Ένα "υπερόπλο" στη διάθεση του ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ανεκτίμητο «δώρο» απέκτησε στο ΕΚΑΒ το οποίο διαθέτει πλέον ένα ασθενοφόρο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών όπως οι σεισμοί.

Τα δύο οχήματα - όχημα μαζί με συνοδευτικό ασθενοφόρο -δώρισε η ολλανδική κυβέρνηση και παραδόθηκαν μέσω του ΕΚΕΠΥ στις ΥΠΕ όλης της χώρας και στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο προστέθηκε στην επιχειρησιακή δύναμη του ΕΚΑΒ και για το θέμα υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στη διευθύντρια ΕΚΑΒ Κρήτης Μάγδα Ζεάκη και τη Δυπεάρχη Κρήτης κ.Μαυρομμάτη .

Το ασθενοφόρο που προστέθηκε στο οπλοστάσιο , διαθέτει πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και σε περίπτωση μαζικών καταστροφών θα χρησιμοποιηθεί από το Ειδικό Τμήμα Ιατρικών καταστροφών .

Η ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης

Η 7Η ΥΠΕ Κρήτης παρέλαβε σήμερα ακόμα ένα όχημα Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών μετά από την  παραχώρηση χρήσης του από το Υπουργείο Υγείας.Οι υπερσύγχρονες κινητές Μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών είναι δωρεά της Ολλανδικής Κυβέρνησης και θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στον τομέα της αντιμετώπισης καταστροφικών συμβάντων.Η καινούργια μονάδα που παρελήφθη σήμερα θα παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ Κρήτης προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να επανδρωθεί από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του.

Επίσης, η Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε θέλει να ευχαριστήσει τις Μινωικές Γραμμές για τη δωρεάν μεταφορά της Κινητής Μονάδας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News