default-image

Εκπλήξεις για την Ημέρα της Γυναίκας από την Εστία (photos)

Κρήτη
Εκπλήξεις για την Ημέρα της Γυναίκας από την Εστία (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιόρτασαν, με τον καλύτερο τρόπο, οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων «Εστία», με κεντρικό σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει», μια γνώση που οι γυναίκες μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές, αλλά και με πολύ χορό, τραγούδι και εκπλήξεις!    

Από τις 8.00μμ και μετά οι απαστράπτουσες κυρίες του συλλόγου άρχισαν να κατακλύζουν την αίθουσα, για να γιορτάσουν την ημέρα αυτή όπως πραγματικά θα ήθελαν.

Το δραστήριο Δ.Σ. του συλλόγου είχε ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις για εκείνο το βράδυ, με πρώτη το δωράκι που χάριζαν σε όλες τις κυρίες που εισέρχονταν στην αίθουσα, μια μικρή αντζέντα για να κρατούν τις σημειώσεις τους, καθώς κι ένας λαχνός μαζί με την πρόσκληση, που θα κληρώνονταν  3 δώρα των 200 ευρώ για περιποίηση προσώπου ή σώματος… το δικαιούνται άλλωστε.

Η επόμενη έκπληξη που ακολούθησε ήταν η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Η γυναίκα στην καθημερινότητα. 50 φωτογραφίες, όλες περίτεχνα τραβηγμένες από την κα Εύα Καλογεράκη, με 50 γυναικείους ρόλους που επαναλαμβάνονται καθημερινά.

Η Πρόεδρος κα Μάρια Λιλέ άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στην ιστορία της Γιορτής και πως αυτή καθιερώθηκε «σε ανάμνηση της μεγάλης  διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τόνισε παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τους αγώνες των γυναικών για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».

Ακολούθησε χορευτικό με latin από 2 ζευγάρια που ξάφνιασε ευχάριστα το πλήθος του κόσμου και απέσπασε το ενθουσιώδη χειροκρότημά του.

Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται…τα φώτα χαμηλώνουν και ξαφνικά εμφανίζονται στη σκηνή αρκετές κυρίες του συλλόγου φορώντας τζιν παντελόνι και λευκό πουκάμισο να χορεύουν χασάπικο υπό τους ήχους αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, κερδίζοντας θύελλα χειροκροτημάτων από όλο το πλήθος που είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτής της γιορτής. Συγχαρητήρια όμως δέχτηκαν και οι δάσκαλοι του χορού κος Δημήτρης Μακριδάκης και κα Μιχαέλα Παττακού, που για τόσο καιρό ακούραστα τις προετοίμαζαν για  να έχουν ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα.

Σειρά είχαν τα δύο βραβεία εθελοντισμού που απονεμήθηκαν σε δύο κυρίες του συλλόγου κα Ιωάννα Βλαχάκη και κα Μαρία Ρουσάκη, που επί χρόνια είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο παρασκευάζοντας λουκουμάδες εθελοντικά, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας μας.

Όμορφες μαντινάδες κέρασε σαν δώρο ο κος Φίλιππος Κανέτος σε όλες τις εορταζόμενες της βραδιάς οι οποίες τον καταχειροκρότησαν.

Και σ'όλο αυτό το αδιαχώρητο από τις όμορφες γυναικείες υπάρξεις που δημιουργήθηκε στην αίθουσα, παρευρέθηκαν και λιγοστοί άντρες οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής αντιπολίτευσης κος Γιάννης Σέγκος, ο Αντιδήμαρχος κος Μανόλης Κουλούρας και ο Δήμαρχος Γόρτυνας κος Νίκος Σχοιναράκης.

Ήταν μια υπέροχη ζεστή εκδήλωση, όπου πάνω από 300 κυρίες ικανοποιήθηκαν απόλυτα τόσο από τη ζεστή ατμόσφαιρα που απόπνεε το υπέροχο περιβάλλον της αίθουσας, όσο και από τη σωστή οργάνωση από το δραστήριο και γεμάτο ενέργεια Δ.Σ, το οποίο με τη ζωντάνια του, όχι μόνο κατάφερε να προσελκύσει πλήθος κόσμου στην υψηλού επιπέδου αίθουσα, αλλά κυριολεκτικά «να βάλει τα γυαλιά» σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News