Ειδήσεις

Κρήτη: Τους έταζε διαγραφή χρεών, κατακλέβοντάς τους

Πάνω από 7.000 ευρώ κατέκλεψε από ανυποψίαστους πολίτες στο Ηράκλειο, τάζοντάς τους ότι θα τους διαγράψει τα χρέη τους από το Δημόσιο!

Πάνω από 7.000 ευρώ κατέκλεψε από ανυποψίαστους πολίτες στο Ηράκλειο 40χρονος.

Συγκεκριμένα, άνδρας μέσα σε ένα μόλις μήνα και ειδικότερα από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του 2016, υποσχόταν σε πολίτες ότι θα τους διαγράψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από Δημόσιο Φορέα, ώστε να εξασφαλίζει χρηματικά ποσά.

Με τη μέθοδο της απάτης, λοιπόν, κατάφερε να συγκεντρώσει, συνολικά, το ποσό των 7.000 ευρώ από τρεις άνδρες (ηλικίας 37, 41 και 58 ετών) και από μία γυναίκα (ηλικίας 43 ετών).

Παρόλα αυτά, ο 40χρονος έπεσε στα «χέρια» της Αστυνομίας την Κυριακή και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Αναλυτικά το δελτίο της Αστυνομίας:

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά

Εξιχνιάστηκε, χθες (12.03.2017) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, μία υπόθεση απάτης, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του 2016, ο 44χρονος παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προκειμένου να διαγράψει ληξιπρόθεσμες οφειλές από Δημόσιο Φορέα, κατάφερε να αποσπάσει από τέσσερις ημεδαπούς (37χρονο, 41χρονο, 58χρονο και 43χρονη) συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 7.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχόλια