Ειδήσεις

Μητσοτάκης: 1ος σταθμός ο Αγ.Μηνάς, τι είπε σε δημάρχους

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Ηράκλειο ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ξεκίνησε την επίσκεψη του σήμερα στο Ηράκλειο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τοπικά στελέχη, με δέος επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό, άναψε κερί και προσκύνησε τις εικόνες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου τον υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Κρήτης π. Πρόδρομος Ξενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ενώ δευτερόλεπτα αργότερα είδε από κοντά και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για μία ολιγόλεπτη συνάντηση.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1393358.JPG >">

Αποχώρησε από το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι η Περιφέρεια Κρήτης όπου με θέρμη και εγκαρδιότητα τον υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκαν επίσης για μία σύντομη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας καθώς και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συνάντηση με τους δημάρχους της Κρήτης

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και οι δήμαρχοι, έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η γραφειοκρατία, η έλλειψη προσωπικού και πόρων, ο Καλλικράτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο νησί.

«Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά, είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ

Το μεσημέρι ο κ.Μητσοτάκης εγκαινίασε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια