default-image

Βρέντζος: «Στη θάλασσα τους δοσίλογους»

Ποδόσφαιρο
Βρέντζος: «Στη θάλασσα τους δοσίλογους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιώργος Βρέντζος, καλεί τις Ενώσεις της Κρήτης να πάρουν θέση στα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των κρητικών ομάδων, αποκαλύπτωντας ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Νίκο Τζώρτζογλου:

"Αυτό που γίνεται φέτος στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής με τους Κρητικούς διαιτητές είναι ανεξήγητο και απαράδεκτο.

Μετά τη "σφαγή" του Εργοτέλη από Χανιώτες διαιτητές σε 3 εντός έδρας αγώνες και την απώλεια 5 τουλάχιστον βαθμών (με τον Άγιο Ιερόθεο δεν αξίζαμε τη νίκη, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος), τη σκυτάλη φαίνεται να πήραν Ηρακλειώτες διαιτητές, οι οποίοι μετά τον Κισσαμικό την περασμένη εβδομάδα απ' ότι μαθαίνω αδίκησαν και την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ σήμερα.

Το εύκολο είναι να πει κάποιος ότι οι Ηρακλειώτες διαιτητές κάνουν "αντίποινα" στις ομάδες των Χανίων για την αντιμετώπιση των ομάδων του Ηρακλείου από τους Χανιώτες διαιτητές. Αν το σκεφτούμε όμως καλύτερα, πιο ψύχραιμα και λογικά, στην περίπτωση του Κισσαμικού η ομάδα που ευνοήθηκε ήταν η Λαμία, εκ των βασικών ανταγωνιστών του ΟΦΗ... Παρομοίως, η σημερινή ήττα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ προσδίδει χαρακτήρα τελικού στον εντός έδρας αγώνα της τη μεθεπόμενη αγωνιστική με τον Εργοτέλη...

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει (αν και για τους Χανιώτες διαιτητές έχω πληροφορίες αλλά δυστυχώς όχι αποδείξεις...), αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη "φαγωνόμαστε" μεταξύ μας και μάλιστα άνευ λόγου. Πάει να δημιουργηθεί μια ποδοσφαιρική, ή μάλλον διαιτητική, "βεντέτα", η οποία δεν ωφελεί ούτε τις ομάδες του Ηρακλείου ούτε των Χανίων. Φοβάμαι ότι κάποιοι, εντός κι εκτός Κρήτης, βρίσκονται πίσω απ' όλα αυτά, έχοντας ως μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν προσωπικά και συλλογικά συμφέροντα που δεν αφορούν τον σκληρό κι έντιμο αγώνα που δίνουν καθημερινά στις εθνικές κατηγορίες οι ομάδες όχι μόνο του Ηρακλείου και των Χανίων αλλά και όλης της Κρήτης: ο Πλατανιάς, ο ΟΦΗ, ο ΑΟΧ, ο Κισσσαμικός, ο Εργοτέλης, ο ΠΟΑ, ο Ερμής και η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ.

Οι Κρητικές ομάδες μεταξύ μας έχουμε άριστες σχέσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν, Κρητικό ή μη, να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας. Το εύκολο είναι να "σκοτωθούμε" μεταξύ μας ή να τα ρίξουμε σε "κέντρα", θεσμικά και μη, εκτός Κρήτης. Αυτό θέλουν κι αυτοί που κρύβονται πίσω απ' όλα αυτά... Οι πραγματικοί εχθροί μας όμως βρίσκονται εντός Κρήτης, άσχετα αν κάποιες ομάδες και παράγοντες εκτός νησιού εκμεταλλεύονται την κατάσταση... Ό,τι όμως κι αν κάνουν, όλες οι κρητικές ομάδες που αγωνίζονται φέτος στις εθνικές κατηγορίες θα πετύχουν τους στόχους τους!

Καλώ τις ΕΠΣ Ηρακλείου και Χανίων, αλλά και αυτές Ρεθύμνου και Λασιθίου, να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα και να βρουν λύση. Να κάτσουν σ' ένα τραπέζι και να βρουν τους ενόχους, άλλωστε ως ένα βαθμό ισχυρίζονται ότι τους γνωρίζουν... Καλές είναι οι εκδηλώσεις και δηλώσεις φιλίας, καλές είναι οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια στις πρωτοχρονιάτικες πίτες, αλλά η ουσία είναι να είμαστε πραγματικά μονιασμένοι κι όχι απλά να φαινόμαστε... Έχω εμπιστοσύνη και στους 4 ηγέτες των κρητικών Ενώσεων, οι οποίοι είναι έντιμοι και λεβέντες, πραγματικοί Κρητικοί, ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει... Επικοινώνησα ήδη με τον Νίκο Τζώρτζογλου, τον πιο έμπειρο και κατά την άποψη μου και πιο ικανό εν ενεργεία κρητικό παράγοντα, από τον οποίο ζήτησα να πάρει άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες...

Είναι καιρός να πετάξουμε στη θάλασσα τους "δοσίλογους"..."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News