Ειδήσεις

Φοιτητής από την Κρήτη υπέστη ανακοπή - τι λένε οι γιατροί

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους γιατρούς του νεαρού που υπέστη καρδιακή ανακοπή την περασμένη Παρασκευή

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί  του νεαρού φοιτητή από την Κρήτη που υπέστη καρδιακή ανακοπή την Παρασκευή σε γήπεδο της Κοζάνης.

Ο ασθενής  δικομιστηκε στη ΜΕΘ του ΓΝ Παπανικολάου την Παρασκευή απο το ΓΝ Κοζάνης -Μαματσειο διασωληνωμένος λόγω καρδιακής ανακοπής που υπέστη κατα τη διάρκεια άσκησης.

Η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε και το επεισόδιο αποδόθηκε σε σύνδρομο ηλεκτρικής δυσλειτουργίας της καρδιας γνωστό και ως σύνδρομο προδιεγερσης(Wolff Parkinson White).

Διενεργηθηκε εργαστηριακός και απεικονιστικος έλεγχος ο οποίος επιβεβαίωσε το αίτιο του επεισοδίου αποκλείοντας περεταιρω πιθανά αιτία και επιπλοκές.

Παρέμεινε σε καταστολή και μηχανικό αερισμο(ή μηχανική υποστήριξη της αναπνοης)για δυο 24ωρα. Το τρίτο 24ωρο(σημερα) ξεκίνησε σταδιακά η μείωση της μηχανικής υποστήριξης η οποία στέφθηκε με επιτυχία διότι είχε σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα να αναπνέει χωρίς τη βοήθεια του αναπνευστήρα.

Ενθαρρυντικό για την εγκεφαλική του λειτουργία ειναι επίσης το γεγονός ότι αντέδρασε στα λεκτικά ερεθίσματα τόσο των ιατρών όσο και γονέων του,ανοιγοκλεινοντας τα μάτια δείχνοντας έτσι ότι κατανοεί τις εντολές που του δόθηκαν.

Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά επισημένουν ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος και περαιτέρω εξετάσεις μέχρι να μπορουν να μιλήσουν με περισσότερη ασφάλεια για την εξέλιξη της υγειας του ασθενούς.

efkozani.gr

Σχόλια