default-image

Οργή και αγανάκτηση στους κόλπους της ΕΛΑΣ με τη νέα διαταγή

Κρήτη
Οργή και αγανάκτηση στους κόλπους της ΕΛΑΣ με τη νέα διαταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη προκαλεί η νέα διαταγή που έφτασε την Παρασκευή και η οποία υπαγορεύει την άμεση και αναγκαστική μετακίνηση 17 αστυνομικών στη Λέρο για διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών.

Και όλα αυτά την ώρα που οι συνδικαλιστικές ενώσεις των τεσσάρων νομών έχουν καταγγείλει και επιχειρούν να ανακόψουν την εθελοντική μετακίνηση 12 αστυνομικών από την Κρήτη στη Διεύθυνση της Δωδεκανήσου για διάστημα τριών έως και έξι μηνών, κάνοντας λόγο για αδιανόητη και επικίνδυνη αποδυνάμωση της τοπικής αστυνομίας.

«Τους καθιστούμε υπευθύνους για τυχόν αύξηση της εγκληματικότητας και κάθε συνάδελφο μας που θα τεθεί σε κίνδυνο εξ αιτίας αυτή της κατάστασης», όπως σχολιάζει σαφώς εξοργισμένος ο πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

Η ενίσχυση της αστυνομίας της Κρήτης με παραπάνω προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν με την έλευση των 2.000 προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε ανοικτές δομές, ήταν όρος που τέθηκε τόσο από τον περιφερειάρχη Κρήτης, όσο και τους δημάρχους και είχε γίνει δεκτός από το Γιάννη Μουζάλα, ωστόσο η δέσμευση αναιρείται αιφνιδιαστικά και ανεξήγητα.

«Είναι αδιανόητο να συμβεί αυτό τη ώρα που δεν έχουμε ούτε δεύτερο αστυνομικό να επανδρώσουμε τις νυχτερινές περιπολίες και όλα δείχνουν πως ανοίγει μεταναστευτικό κύμα προς την Κρήτη», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης που δεν κρύβει τον προβληματισμό του ίδιου και των συναδέλφων του για τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων.

Τη στιγμή μάλιστα όπου θα έπρεπε να καταρτίζεται ήδη ο σχεδιασμός για την ενίσχυση της Κρήτης με αστυνομικές δυνάμεις ώστε ναν ανταποκριθούν στις πολλαπλές ανάγκες που προκύπτουν για την  κάλυψη των αεροδρομίων και των τουριστικών περιοχών που θα δεχτούν φέτος νωρίτερα και περισσότερους ξένους επισκέπτες.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις ζητούν άμεση ανάκληση και των δυο διαταγών προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η έλλειψη επιπλέον 29 αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News