default-image

Ένα τραγούδι για τον Βαγγέλη που συγκινεί (video)

Κρήτη
Ένα τραγούδι για τον Βαγγέλη που συγκινεί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κωλυσιεργία και καθυστέρηση παρατηρείται στην πορεία της κύριας ανάκρισης σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός το Μάρτιο του 2015 μετά από πολυήμερη αναζήτηση σε απόσταση μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σχολή.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και το δικαστήριο έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση τον πρώην διευθυντή της σχολής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη στην υπόθεση. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια που είχε διοριστεί για να τρέξει τις υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Βαγγέλη, είναι έγκυος, γεγονός που θέλει την υπόθεση να μένει εκ των πραγμάτων για κάμποσο ακόμα καιρό στον "πάγο".

Ένα τραγούδι για τον Βαγγέλη

Το ότι όμως αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης θα είναι ένα παιδί που δε θα ξεχαστεί ποτέ, με τη μορφή του να παραμένει χαραγμένη στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας επιβεβαιώνουν καθημερινά πολλά γεγονότα. Ένα από αυτά είναι και το "Τραγούδι  για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη" που έγραψαν και αφιέρωσαν στην μνήμη του Κρητικοί Καλλιτέχνες. Πρόκειται για ένα ζεϊμπέκικο γεμάτο πόνο και θλίψη σε στίχους του Αντώνη Περάκη και Μουσική-Ερμηνεία του Γιώργου Γιακουμάκη που "ανέβηκε" στο youtube εδώ και μόλις 5 μέρες, αποδεικνύοντας πως ο Βαγγέλης δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Όπως τόνισε ο Κρητικός καλλιτέχνης και ερμηνευτής του τραγουδιού  Γιώργος Γιακουμάκης δεν έχει καμία συγγένεια με το αδικοχαμένο αγόρι, παρά το ότι φέρουν το ίδιο επίθετο. Ωστόσο μαζί με τον Αντώνη Περάκη και την υπόλοιπη ομάδα που έφτιαξαν και μελοποίησαν το τραγούδι-αφιέρωμα στον Βαγγέλη αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν την οδύνη και τη στεναχώρια τους για τον χαμό του που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με ένα ζεϊμπέκικο, αφού φυσικά έλαβαν την άδεια από την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού.

«Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι με κοινωνικό περιεχόμενο και επειδή το όλο γεγονός της υπόθεσης αυτής με άγγιξε, τυχαίνοντας να φέρουμε και το ίδιο επίθετο με αυτό το παιδί,  έγραψα ένα τραγούδι όχι με Κρητική χροιά που να μπορεί να στείλει το μήνυμα της αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος αυτού του παιδιού, σε όλη την Ελλάδα μέσα από τη δύναμη της μουσικής και των στίχων. Μέσα από τους στίχους και το λυπηρό ύφος του τραγουδιού περιγράφουμε μια άδικη κατάσταση που οδήγησε στο να χαθεί η ζωή ενός νεαρού παιδιού το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε τόσο ξαφνικά μη επιτρέποντας του να χαρεί τη νιότη του. Θέλοντας έτσι να προβληματίσουμε την κοινωνία», μας λέει ο  ερμηνευτής του τραγουδιού Γιώργος Γιακουμάκης, περιγράφοντας το σκοπό και τον στόχο της δημιουργίας τους αυτής. Παρακάτω μάλιστα ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο youtube, αλλά όπως μας είπε ο Γιώργος θα συμπεριληφθεί στο νέο του cd.

Οι στίχοι του τραγουδιού

Τη νιώτη του δε πρόλαβε να ζήσει, κι εκεί στον άδη μια γωνιά πήγε να χτίσει

μες το κονάκι του θανάτου τώρα ζεί, όμως τι κρίμα που μας έφυγε νωρίς

Μ' ένα παράπονο η μάνα του ρώτα, μες τη καρδιά της μια πληγή μια χαρακιά

ποιος να μιλήσει στο πατέρα τι να πει, που από τα χείλη βγαίνει μόνο το γιατί

Δικαιοσύνη απ' το θεό τώρα ζητά, στα χαρακώματα του άδη πολεμά

βαριά τα μάρμαρα στον άδικο χαμό του, αφου δεν πρόλαβε να ζήσει τα' όνειρο του

Ήρθε ο χάρος μια βραδιά να σε πληγώσει, πάνω στη νιότη σου το θάνατο να δώσει

νεκρό το όνειρο σε μια γωνιά να σβήσει, γονιός κανένας τέτοιο πόνο μη γνωρίσει

Πάνω στο μνήμα μια μάνα μες τα μαύρα, λέει στο γιο της μη φοβάσαι τα σκοτάδια

τις νύχτες θα' μια συνεχώς εκεί μαζί σου, σφιχτά το χέρι σου κρατώ μόνο κοιμήσου.

Δικαιοσύνη απ' το θεό τώρα ζητά, στα χαρακώματα του άδη πολεμά

βαριά τα μάρμαρα στον άδικο χαμό του, αφου δεν πρόλαβε να ζήσει τα' όνειρο του

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News