default-image

Sedric: Αυτοκίνητο που θα μπορεί να οδηγήσει κι ένα παιδί!

Επιστήμη
Sedric: Αυτοκίνητο που θα μπορεί να οδηγήσει κι ένα παιδί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα αυτοκίνητο μαγνήτισε φέτος τα βλέμματα στην έκθεση της Γενεύης, αυτό είναι το Sedric της VW -ένα ρομποτικό όχημα που ελάχιστα θυμίζει αυτοκίνητο με την παραδοσιακή έννοια.

Ο γερμανικός όμιλος βάφτισε το πρωτότυπο αυτό μοντέλο (concept car) από το Self driving car.

Με το πάτημα ενός κουμπιού το ηλεκτροκίνητο αυτό αυτοκίνητο θα έρχεται στο μέλλον μόνο του στον χρήστη.

Ακόμη και παιδιά χωρίς δίπλωμα οδήγησης θα μπορούν να το χρησιμοποιούν, αφού το Sedric είναι ένα όχημα πέμπτου επιπέδου αυτονομίας (Αutonomous Level 5 car), που σημαίνει ότι σε κανένα σημείο δεν εμπλέκεται άνθρωπος στην οδήγησή του. Ούτε καν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Λογικό, αφού το Sedric είναι ένα ρομπότ, που μπορεί να σε μεταφέρει όπου του ζητήσεις.

Εξωτερικά το Sedric δεν θυμίζει σε τίποτε ένα κλασικό αυτοκίνητο, καθώς απουσιάζουν ο χώρος του καρμπυρατέρ και το πορτμπαγκάζ.

Δύο συρόμενες θύρες στη μέση του οχήματος ανοίγουν προς τα πλάγια επιτρέποντας την είσοδο στους επιβάτες. Ενώ το παρμπρίζ μετατρέπεται σε μια μεγάλη οθόνη προβολής OLED.

Είναι ένα ρομπότ που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τους επιβάτες. Μπορούν να μιλούν μαζί του για τον προορισμό τους, για το πώς θα πάνε εκεί, τη διάρκεια της διαδρομής, την κίνηση στους δρόμους...

Στη δημιουργία αυτού του πρωτότυπου μοντέλου μετείχαν και οι δώδεκα θυγατρικές της VW, η οποία αφήνει προς το παρόν ανοικτό το πότε θα γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Με τη δημιουργία του Sedric η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία καθιστά σαφές ότι θέλει επιτέλους να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, αφήνοντας πίσω της το Dieselgate...

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News