default-image

Κι άλλος υποψήφιος "μνηστήρας" για τα... μίνι - μπας!

Κρήτη
Κι άλλος υποψήφιος "μνηστήρας" για τα... μίνι - μπας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκληρό παζάρι και η χρονοτριβή μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Αστικού ΚΤΕΛ να κλείσουν την υπόθεση της δρομολόγησης των μίνι-μπας ανοίγει τη "βεντάλια" των υποψήφιων "μνηστήρων" για το μεταφορικό έργο εντός πόλης με μικρά λεωφορεία!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Ευστράτιος Μαγκουσάκης σε επικοινωνία με την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" δήλωσε ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται για τη δρομολόγηση μίνι-μπας και μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει συνάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρη Πασπάτη για να συζητήσουν το θέμα.

Μάλιστα, για τη συνάντηση με τον κ. Πασπάτη είπε ότι ευελπιστεί να τον δει άμεσα, εντός 24ώρου (ενδέχεται ήδη να έχουν κάνει συνάντηση, καθώς οι δηλώσεις έγιναν χθες Παρασκευή το πρωί), ενώ για τον κ. Αναστασάκη είπε ότι τον προσέγγισε μέσω κοινού φίλου για ραντεβού, παραπέμποντάς τον μια εβδομάδα μετά.

Ωστόσο, ο κ. Μαγκουσάκης δηλώνει έτοιμος να καταθέσει, όπως λέει, συμφέρουσα πρόταση, ενώ εμμέσως καταγγέλλει το Δήμο Ηρακλείου για την πρακτική του να αναθέσει το έργο απευθείας σε εποχή ελεύθερης αγοράς και μιας Ευρώπης που και οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες.

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ευοδωθεί η δρομολόγηση των μίνι-μπας, με το Δήμο Ηρακλείου, ως κύριος του έργου, να εμφανίζεται άκαμπτος, πιέζοντας σε τέτοιο βαθμό με κίνδυνο να τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό!

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη να καταθέσει πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου για μείωση του λειτουργικού κόστους, ρίχνοντας κάτω από τα 50 ευρώ τη δρομολόγηση του κάθε μίνι-μπας, που θα εκτελεί δύο διαδρομές ανά ώρα. Εφόσον εγκριθεί αυτό, τότε Πέμπτη ή Παρασκευή θα υπάρξει νέα επαφή με το Δήμο Ηρακλείου.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΓΚΟΥΣΑΚΗΣ

«Έχω ραντεβού με τον Πασπάτη»

Οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Ευστράτιου Μαγκουσάκη, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για το μεταφορικό έργο των μίνι-μπας, είναι οι ακόλουθες:

«Από τη στιγμή που είναι ανάθεση χωρίς κόμιστρο, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης ενδιαφέρεται. Μπορούμε κι εμείς να κάνουμε μια πρόταση και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε. Ως πρόεδρος επιδιώκω συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, ενώ ήδη εντός 24ώρου θα συναντηθώ με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρη Πασπάτη. Ο Δήμος Ηρακλείου θέλει να κάνει απευθείας ανάθεση για τη δρομολόγηση 4 μίνι-μπας. Από ενδιαφέρον δικό μας και μόνο ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο επικοινωνίας για να κάνουμε μια προσφορά στο Δήμο Ηρακλείου. Υπάρχουν αρκετά μίνι-μπας στο Σύνδεσμό μας και εννοείται ότι έχουμε καινούργια και 5ετίας και 6ετίας. Μπορούμε να κάνουμε μια καλή προσφορά, για να ρίξουμε το κόστος. Εμείς αυτοβούλως θα κάνουμε την πρόταση. Είναι αδιανόητο, σε μια Ευρώπη που είναι τα πάντα ελεύθερα και οι μετακινήσεις, να απευθύνεται ο Δήμος Ηρακλείου με απευθείας ανάθεση σε έναν και μόνο. Ήδη ψάχνω να κλείσω ένα ραντεβού με το Δήμο Ηρακλείου για να κάνω μια πρόταση. Όλα τα υπόλοιπα, ως φαίνεται, έχουν λυθεί και, όπως διαβάζω, μένει το οικονομικό να λύσουν Δήμος και ΚΤΕΛ. Και εμείς μια οικονομική πρόταση θα κάνουμε. Και αύριο πάω αν με καλέσουν για πρόταση. Εμείς θα επιδιώξουμε συνάντηση. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Αναστασάκη μέσω κοινού φίλου και είπε ότι θα δει το θέμα σε μια εβδομάδα, ενώ, όπως γράφει η "Νέα Κρήτη", έγινε η δεύτερη συζήτηση. Έχω επικοινωνήσει και με τον κ. Πασπάτη, τον οποίο ευελπιστώ να δω σήμερα-αύριο».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News