default-image

Μια αγκαλιά για τα ΑμεΑ στο Θραψανό

Κρήτη
Μια αγκαλιά για τα ΑμεΑ στο Θραψανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μεγάλη αγκαλιά για 50 παιδιά με αναπηρίες άνοιξε στο Θραψανό. Το Σωματείο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία "Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή", που, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια και με τη συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εγκαινίασε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή" Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Θραψανό.

Πρόκειται για μια δομή που έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί 50 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Στόχος να δημιουργηθούν κι άλλα κέντρα σε περιοχές της ενδοχώρας, όπου υπάρχουν παιδιά με αναπηρία. Ακόμα μεγαλύτερος στόχος η δημιουργία Στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, που θα αποτελέσουν μόνιμες κατοικίες των ατόμων με αναπηρία, ειδικά όταν οι οικογένειές τους δε θα μπορούν πλέον να τα στηρίζουν.

Άρτιος εξοπλισμός

Μέσα σε ένα περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο και άρτια εξοπλισμένο παρέχονται: ατομική φροντίδα και υγιεινή, σίτιση απογευματινού κολατσιού και ελαφριού γεύματος, ατομική και ομαδική άσκηση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, ψυχολογική στήριξη, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από θεραπευτές (ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία), συμμετοχή σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ομάδες, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκδρομές, γιορτές κ.λ.π.

Στην τελετή εγκαινίων χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος  Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο οποίος καλωσορίζοντας  τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη σημασία της δομής, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη στην ενδοχώρα της Κρήτης. Ευχαρίστησε παράλληλα τον σύλλογο "Δικαίωμα στη Ζωή" και όλους όσους συνέλαβαν στη δημιουργία του κέντρου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ Σωματείου κ. Σημαντηράκης Παύλος  αναφέρθηκε αναλυτικά στην λειτουργία του κέντρου και στην παροχή υπηρεσιών, ενώ απένειμε  τιμητικές πλακέτες σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του κέντρου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ. κος Ιωάννη Βαρδακαστάνης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Κοκοσάλης Μανόλης.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News