default-image

Βροχερός ο καιρός μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στην Κρήτη

Κρήτη
Βροχερός ο καιρός μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερό θα παραμείνει σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού σε όλη την Κρήτη το σαββατοκύριακο. Ο υδράργυρος δε θα πέσει στις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού κάτω από τους 9 βαθμούς, ενώ, όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο γνωστός μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, από μεθαύριο Δευτέρα αναμένεται επιστροφή του ανοιξιάτικου καιρικού σκηνικού.

Το βροχερό σκηνικό αναμένεται να συνεχιστεί, λοιπόν, τόσο σήμερα, όσο και αύριο. Αυτό συμβαίνει, όπως μας εξηγεί ο κ. Λέκκας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό, που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες στην Κρήτη από την περασμένη Τρίτη, μετακινείται προς τα ανατολικά, αποκαθιστώντας από σήμερα Σάββατο το βόρειο ρεύμα.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα βόρεια του νησιού, ενώ στις νότιες περιοχές της Κρήτης ο καιρός θα είναι ελαφρώς βελτιωμένος. Με βάση τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, φαίνεται ότι θα υπάρξει ένταση των καιρικών φαινομένων από σήμερα το βράδυ και ακόμη περισσότερο από αύριο το πρωί.

Ειδικότερα, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στις δυτικές περιοχές της Κρήτης. Όπως επισήμανε πάντως ο Μανόλης Λέκκας στη "Νέα Κρήτη", αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσουμε την εκδήλωση πρόσκαιρων έντονων φαινομένων στα βόρεια του νησιού, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Κρήτης.

Οι βόρειοι άνεμοι αναμένονται ενισχυμένοι κυρίως αύριο Κυριακή, οπότε και θα έχουν ένταση 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο μεταξύ, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο θα διατηρηθεί σε σχετικά καλά για την εποχή επίπεδα. Από αύριο το απόγευμα, πάντως, ο κ. Λέκκας προβλέπει ότι αναμένεται σταδιακή ύφεση του καιρού.

Μεθαύριο Δευτέρα θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, κάποιες νεφώσεις - αλλά και παροδικές βροχές - κυρίως στις βόρειες και τις ορεινές περιοχές της Κρήτης. Γενικά, όμως, ο καιρός θα βαίνει συνεχώς βελτιούμενος από μεθαύριο: Το σκηνικό του καιρού ξαναγίνεται ανοιξιάτικο, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν εμφανή άνοδο, ενώ αναμένεται ηλιοφάνεια.

Ηράκλειο

Αναλυτικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου θα έχουμε σήμερα αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, οι οποίες πιθανόν να είναι ισχυρές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έντασης 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως και 6 μποφόρ. Εξάλλου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Κυριακή θα υπάρξουν στο Ηράκλειο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ξανά, οι οποίες ενδεχομένως κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ίδια επίπεδα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Μεσαρά

Στα νότια του νομού Ηρακλείου αναμένονται μέσα στο σαββατοκύριακο παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με παροδικές βροχές, οι οποίες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την έντασή τους να κυμαίνεται από 2 έως και 5 μποφόρ, φτάνοντας αύριο Κυριακή μέχρι και τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί σήμερα από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 9 βαθμοί και η ανώτερη 14 βαθμοί.

Δυτική Κρήτη

Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, κατά τόπους ισχυρές, θα έχουμε στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί από 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς στα πεδινά και από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων θα υπάρξει παρόμοιο καιρικό σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς στα πεδινά και από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News