default-image

Χανιώτες μαθητές διαφήμισαν με θεαματικό τρόπο την Κρήτη vid

Κρήτη
Χανιώτες μαθητές διαφήμισαν με θεαματικό τρόπο την Κρήτη vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο έλαβαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων για το ντοκιμαντέρ τους, που μας «ταξιδεύει» στην άγνωστη αρχαία Απτέρα και τις ομορφιές της.

Το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, αποτελεί ένα Γυμνάσιο λίγο διαφορετικό, που δεν διδάσκει μόνο τα «παραδοσιακά» μαθήματα και που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας.

Αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία

Για το συγκεκριμένο σχολείο, οι διακρίσεις και τα βραβεία δεν έχουν τέλος, τόσο χάρη στους δημιουργικούς και γεμάτους φαντασία καθηγητές του, όσο και στους φιλομαθείς και γεμάτους όρεξη μαθητές του.

Το 2ο Γυμνάσιο Χανίων κατάφερε, για άλλη μια φορά, να αποσπάσει τις θερμότερες κριτικές, αλλά και το 2ο Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΡΤ και του Σωματείου «Διάζωμα», για το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του, με τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας».

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι μαθητές, με γενικό συντονιστή τον διευθυντή του σχολείου, κ. Αντώνη Αθανασάκη και συνεργαζόμενους καθηγητές τις κκ. Μαρία Μπιλάλη και Μαρία Φουρουντζόγλου, κατάφεραν να αναδείξουν, μέσα από μία εικονική ξενάγηση, την άγνωστη, για πολλούς, αρχαία πόλη της Απτέρας, η οποία βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο, νότια του κόλπου της Σούδας στο νομό Χανίων.

Μάλιστα, το Γυμνάσιο δεν «έμεινε» μόνο στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, αλλά μαζί με το Γυμνάσιο Βάμου προχώρησαν στην υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η μόνη διάκριση για το σχολείο, καθώς πρόσφατα επιτεύγματά του αποτελούν η διάκριση της ταινίας «Επιλογές», η οποία ταξιδεύει στη Βραζιλία, για να πάρει μέρος στο διεθνές μαθητικό φεστιβάλ AnimArte, αλλά και η διάκριση της ταινίας μικρού μήκους «Η Εκδρομή», η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 40 ταινίες που θα προβλήθηκαν στο φεστιβάλ «Α.Σ.Τ.Ο. - επικοινωνούμε», ανάμεσα σε 2.300 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό να βλέπουμε μαθητές Γυμνασίου να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε ζητήματα που οι ίδιοι θεωρούν ενδιαφέροντα. Και το 2οΓυμνάσιο Χανίων, σίγουρα, τους προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουν μόνοι τους τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, καθώς διαθέτει πολλές ομάδες και εργαστήρια για το σκοπό αυτό, με τις δράσεις του να είναι αναρίθμητες και… ασταμάτητες.

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση, σε μια κοινωνία που πολλά παιδιά είναι εξαρτημένα από το διαδίκτυο και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι περισσότεροι Έλληνες μαθητές δεν μπορούν να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που αγαπούν να κάνουν, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων κάνει τη διαφορά και «ανοίγει δρόμους» στη δημόσια εκπαίδευση.

Μια μικρή «γεύση» από τη δουλειά του 2ου Γυμνασίου

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News