default-image

Ηράκλειο:18χρονη κατήγγειλε ορθοπεδικό τεχνικό για βιασμό

Ηράκλειο:18χρονη κατήγγειλε ορθοπεδικό τεχνικό για βιασμό

Σημαντικές εξελίξεις διαδραματίζονται στην υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος μιας 13χρονης μαθήτριας που φέρεται να έλαβε χώρα στην πόλη του Ηρακλείου τους περασμένους μήνες.

Όπως αναφέρθηκε, την Παρασκευή (10/3) στην εκπομπή «Tatiana Live» τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, o Κρητικός ορθοπεδικός τεχνικός που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 13χρονης, είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου 17 χρόνια για παρόμοια υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη τότε φοιτήτρια, που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΡΙΚΗ - ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ

Ωστόσο, στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά. Εκεί ο ορθοπεδικός τεχνικός κρίθηκε αθώος με οριακή πλειοψηφία (4-3). Έτσι, μετά την απαλλακτική για τον ορθοπεδικό τεχνικό απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, ο επαγγελματίας συνέχισε να εργάζεται κανονικά.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ, καθώς μετά το σάλο που προκλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με την αποκάλυψη της υπόθεσης με θύμα την 13χρονη, ο κατηγορούμενος φέρεται να δέχτηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμη μια μήνυση για ασέλγεια, από άλλο κορίτσι.

Μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» η δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης, απηύθυνε έκκληση σε όλο τον κόσμο, να συμβάλλει στο να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Γι' αυτόν το λόγο ζητά από οικογένειες, μέλη των οποίων πιθανώς έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από τον εν λόγω κατηγορούμενο, να μιλήσουν στις Αρχές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την δικηγόρο, Μαρίνα Παναγιωτάκη, οι οικογένειες δεν πρέπει να φοβούνται το «στίγμα» της αποκάλυψης, ζητώντας την ουσιαστική συνδρομή τους για να κλείσει επιτέλους «μια ανοικτή πληγή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μάτι της Δικαιοσύνης βλέπει τα πάντα», είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό η κ. Παναγιωτάκη, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι δεν πρέπει να «έχουν κάποιοι την ψευδαίσθηση ότι ισχύει το αντίθετο».  Η δικηγόρος μίλησε, ωστόσο, και για τις επιπτώσεις που είχαν στην 13χρονη τα όσα φέρεται να έκανε ο κατηγορούμενος. «Η πλήξη του εννόμου αγαθού της παιδικής ηλικίας έχει τελεστεί" τόνισε η δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ορθοπεδικός τεχνικός θα καθίσει μέσα στους επόμενους μήνες στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.  Το επίμαχο συμβάν φέρεται να διαδραματίστηκε εντός των προηγούμενων μηνών στην πόλη του Ηρακλείου, με θύμα μια ανήλικη μαθήτρια που αντιμετώπιζε ορθοπαιδικό πρόβλημα.

Το χρονικό

Το 12χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στον κατηγορούμενο ορθοπεδικό τεχνικό. Για την αποκατάσταση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής μια... περίεργη μέθοδο. Εκτός από την τοποθέτηση ορθοπαιδικού κηδεμόνα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 12χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.

Τα όσα ακολούθησαν εντός του εξεταστηρίου του ορθοπαιδικού, και τα οποία καταγγέλλονται από τους γονείς της μικρής, δεν έχουν προηγούμενο. Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 12χρονης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο κατηγορούμενος θα δικαστεί το επόμενο διάστημα από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ορθοπαιδικός είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο ορθοπαιδικός επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι. Αυτό θα γινόταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 12χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News